וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חדקן או פורל מאודה ביין לבן

את המתכון הבא לקחה זפסקי מהספר של ילנה מולוחובץ, "מתנה לעקרת בית צעירה או אמצעי לצמצום עלויות במשק הבית", שפורסם ב-1861. מתכון שמדהים בפשטות ובאלגנטיות שלו.

מתכון מאת: ילנה זפסקי, מערכת וואלה

אוכל רוסי. אפיק גבאי
אוכל רוסי

מצרכים למתכון

  • ל 2-4 מנות:
  • 2 דגי פורל
  • בקבוק יין לבן יבש באיכות טובה
  • לימון
  • 40 גרם חמאה
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  • 1. שוטפים את הדגים ביסודיות ומנגבים במגבת נייר.
  • 2. מסירים את העור (אפשר להסיר את העור אחרי בישול) וחותכים את הדגים לחתיכות.
  • 3. מעבירים לכלי עם דפנות גבוהות, יוצקים פנימה בקבוק או חצי בקבוק של יין לבן. חשוב לכסות ביין את חצי גובה הדגים.
  • 4. מוסיפים חמאה (הכמות במתכון היא המלצה – האמת היא שחמאה יש להוסיף כמה שמרשה המצפון שלנו).
  • 5. חותכים את הלימון לרבעים ומוציאים את הגרעינים, מוסיפים גם אותם, שמים מלח ופלפל, מכסים את הסיר ומבשלים רבע שעה. תוספת טובה לדג הזה יכול להיות מחית תפוחי אדמה ואפונה צעירה מבושלת או אספרגוס.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully