וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

רולדת שוק טלה במילוי אורז

שף ניזאר ג'יראסי ממסעדת "דנטה" בנצרת מלמד להכין מתכון מסורתי לפסחא של שוק טלה ממולא באורז, אגוזים וכל טוב. ללקק את השפתיים.

מתכון מאת: ניזאר ג'יראסי, מערכת וואלה

מנות כבש לפסחא של מסעדת דנטה. עלאא זעתרה,
מנות כבש לפסחא של מסעדת דנטה/עלאא זעתרה

מצרכים למתכון

  • ל-6 סועדים:
  • שוק טלה קטן 1.5-2 ק?ג ללא עצם
  • 400 גרם אורז
  • חופן אגוזי מלך
  • 2 ראש בצל לבן חתוך מרובעים בעובי 2/2 ס?מ
  • 2 גזר חתוכים לרבעים בעובי 2/2 ס"מ
  • 4 ראש פטרוזיליה חתוך לקוביות 2/2 ס"מ
  • מלח ים
  • פלפל גרוס
  • חופן תימין או זעתר טרי
  • 100 גרם דבש

אופן ההכנה

  • 1. משרים את האורז במים עם אגוזי המלך.
  • 2. ממלאים את שוק הטלה בתערובת האורז, ממלחים ומפלפלים ועוטפים היטב בנייר כסף.
  • 3. חותכים את הירקות ומניחים במגש תנור, מפזרים מעל התימין ומוסיפים את השוק הממולאת. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 250 מעלות.
  • 4. כעבור שעה מוציאים את המגש מניחים את הירקות שורש המוכנים בצד, מסננים את הנוזל שנוצר מהירקות והבשר ביחד ומניחים בצד. משחררים את הנתח מנייר הכסף ומחזירים לתנור להשחמה וקבלת צבע כהה.
  • 5. את הרוטב מניחים על האש ומצמצמים עד שליש, מוסיפים דבש וחופן של פלפל גרוס ומנמיכים אש עד קבלת נוזל סמיך.
  • 6. חותכים את רולדת שוק הטלה לטבעות של 250-300 גרם לכל סועד, מחלקים את הירקות לכל צלחת, מזלפים רוטב ואוכלים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully