וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגיות מעמולים

שף ניזאר ג'יראסי ממסעדת "דנטה" בנצרת מלמד להכין מתכון מסורתי לפסחא של עוגיות מעמול

מתכון מאת: ניזאר ג'יראסי, מערכת וואלה

עוגיות פסחא של מסעדת דנטה. עלאא זעתרה,
עוגיות פסחא של מסעדת דנטה/עלאא זעתרה

מצרכים למתכון

  • ל- 90-80 עוגיות:
  • 1 ק?ג קמח
  • 1 ק?ג ממרח תמרים
  • 600 גרם חמאה/ מחמאה
  • 1 כף מחלב טחון(תבלין)
  • קורט מלח
  • 120 מ?ל מים פושרים
  • 1חבילה קטנה של אבקת אפייה
  • 1/2 ק?ג סוכר לבן טחון
  • אבקת סוכר

אופן ההכנה

  • 1. בקערה מעקבבים קמח, חמאה, תבלין מחלב, אבקת אפייה, מלח וסוכר ומערבבים היטב עד לקבלת בצק מפורר.
  • 2. מוסיפים מים בהדרגתיות ולשים בין 5-10 דקות עד קבלת מרקם בצק אחיד ושומני, מניחים את הבצק למנוחה חצי שעה במקרר.
  • 3. מחלקים הבצק לכדוריות קטנות ששוקלות בין 30-40 גרם, פותחים כל כדור עם האצבע ויוצרים מעין שטיח קטן בגודל 4 ס?מ – 10 ס?מ.
  • 4. ממלאים אותו בממרח תמרים ומגלגלים עד קבלת צינורית קטנה אשר בחוץ בצק ובפנים הממרח.
  • 5. מחברים שני הקצוות ויוצרים עיגול ומקשטים את פני העיגול בפסים עם מזלג. מכניסים לתנור שחומם ל- 200 מעלות לאורך 12-15 דקות.
  • 6. מוציאים מהתנור ומפזרים אבקת סוכר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully