עוגיות מעמול תמרים

עוגיות מאד טעימות וצבעוניות שנותנות הרבה צבע לצלחת משלוח המנות

מתכון מאת: מיקי שמו, מערכת וואלה!
מעמולים. דן לב,
מעמולים(צילום: דן לב)

מצרכים

  • ל-45 עוגיות:
  • 4 כוסות קמח
  • 1 כוס סולת
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 350 גרם חמאה רכה
  • 1/2 כוס שמן תירס/קנולה
  • 1/2 כוס מים
  • 1 כפית מי-זהר
  • מילוי תמרים:
  • 2 חבילות תמרים כבושים (1 ק"ג)
  • 2 כפיות קינמון
  • 1/4 כפית ציפורן

אופן ההכנה

  • 1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מעבדים קמח, סולת, אבקת אפייה ותמצית וניל במהירות איטית במשך 2 דקות.
  • 2. מוסיפים שמן, מים, מי זהר וחמאה וממשיכים לערבב עד קבלת בצק אחיד וחלק.
  • 3. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומשאירים בחוץ ולא במקרר למשך שעה.
  • 4. מערבבים את חומרי המילוי עד שמתקבלת תערובת רכה.
  • 5. מחלקים את הבצק ואת התערובת של התמרים ל-4 חלקים.
  • 6. מרדדים את הבצק למלבן בגודל 20 ס"מ על 30 ס"מ וכן את התמרים לאותן המידות.
  • 7. מגלגלים לרולדה דקה, חותכים באלכסון ומפזרים את העוגיות במירווחים של 2 ס"מ על תבנית מרופדת נייר אפייה.
  • 8. אופים 25 דקות ב-175 מעלות.
  • 9. מוציאים מהתנור ומצננים. בוזקים אבקת סוכר מעל ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully