עוגיות מעמול תמרים
עוגיות מאד טעימות וצבעוניות שנותנות הרבה צבע לצלחת משלוח המנות
מצרכים
- ל-45 עוגיות:
- 4 כוסות קמח
- 1 כוס סולת
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1 כפית תמצית וניל
- 350 גרם חמאה רכה
- 1/2 כוס שמן תירס/קנולה
- 1/2 כוס מים
- 1 כפית מי-זהר
- מילוי תמרים:
- 2 חבילות תמרים כבושים (1 ק"ג)
- 2 כפיות קינמון
- 1/4 כפית ציפורן
אופן ההכנה
- 1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מעבדים קמח, סולת, אבקת אפייה ותמצית וניל במהירות איטית במשך 2 דקות.
- 2. מוסיפים שמן, מים, מי זהר וחמאה וממשיכים לערבב עד קבלת בצק אחיד וחלק.
- 3. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומשאירים בחוץ ולא במקרר למשך שעה.
- 4. מערבבים את חומרי המילוי עד שמתקבלת תערובת רכה.
- 5. מחלקים את הבצק ואת התערובת של התמרים ל-4 חלקים.
- 6. מרדדים את הבצק למלבן בגודל 20 ס"מ על 30 ס"מ וכן את התמרים לאותן המידות.
- 7. מגלגלים לרולדה דקה, חותכים באלכסון ומפזרים את העוגיות במירווחים של 2 ס"מ על תבנית מרופדת נייר אפייה.
- 8. אופים 25 דקות ב-175 מעלות.
- 9. מוציאים מהתנור ומצננים. בוזקים אבקת סוכר מעל ומגישים.