עוגיות אגוזים מתובלות
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ½ 3 כוסות אגוזי לוז או תערובת של אגוזים, שקדים ו/או בוטנים (קלופים)
- ¾ כוס סוכר לבן
- 3 חלבונים
- כפית תמצית וניל
- כפית קינמון
- קורט אגוז מוסקט מגורר
- לציפוי:
- כ ½ כוס סוכר
אופן ההכנה
- 1. טוחנים דק את האגוזים עם הסוכר.
- 2. מוסיפים את הווניל והתבלינים.
- 3. מעבירים לקערה ומוסיפים את החלבונים בהדרגה תוך כדי בחישה בכף עץ.
- 4. יוצרים מהתערובת כדורים קטנים ומגלגלים כל כדור בסוכר.
- 5. מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
- 6. משמנים היטב תבנית אפייה (רצוי להניח נייר אפייה ולשמנו) ועורכים את הכדורים.
- 7. אופים כרבע שעה (בתחילה העוגיות מתפוררות ולכן יש להמתין שיצטננו ואז להעביר לכלי סגור).