מרק אגוזי מלך
מתכון של השף אורי לביא, 'מאינגריד-רסטו בר' בתל אביב.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 250 גר' אגוזי מלך (או כל סוג אחר של אגוזים)
- 250 גר' סוכר
- 750 מ"ל שמנת מתוקה
- 1/2 מקל וניל
אופן ההכנה
- 1. קולים את האגוזים בתנור. קוצצים במעבד מזון (עד לקבלת חתיכות גסות)
- 2. מעבירים את הסוכר לסיר ומכינים קרמל. מערבבים עד לקבלת צבע חום בהיר. מוסיפים את האגוזים ומורידים מיד מהאש.
- 3. מוסיפים את השמנת המתוקה ומחממים על להבה נמוכה כ- 5 דקות עד לנקודת רתיחה. מוסיפים 1/2 מקל וניל. מערבבים לקבלת מרק אחיד. מוציאים את מקל הוניל ומגישים קר. מומלץ להגיש בכוס מרטיני לצד כדור גלידה.