מתכונים חמים

מרק אגוזי מלך

מתכון של השף אורי לביא, 'מאינגריד-רסטו בר' בתל אביב.

מתכון מאת: מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

אגוזי מלך (צילום: מערכת וואלה! NEWS)

מחשבון המרות

מצרכים

  • 250 גר' אגוזי מלך (או כל סוג אחר של אגוזים)
  • 250 גר' סוכר
  • 750 מ"ל שמנת מתוקה
  • 1/2 מקל וניל
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. קולים את האגוזים בתנור. קוצצים במעבד מזון (עד לקבלת חתיכות גסות)
  • 2. מעבירים את הסוכר לסיר ומכינים קרמל. מערבבים עד לקבלת צבע חום בהיר. מוסיפים את האגוזים ומורידים מיד מהאש.
  • 3. מוסיפים את השמנת המתוקה ומחממים על להבה נמוכה כ- 5 דקות עד לנקודת רתיחה. מוסיפים 1/2 מקל וניל. מערבבים לקבלת מרק אחיד. מוציאים את מקל הוניל ומגישים קר. מומלץ להגיש בכוס מרטיני לצד כדור גלידה.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully