עוגיות כאילו חמאה
רוני קדר אופה את ההתמכרות הבאה שלכם, עוגיה במרקם דומה להפליא למקור החמאתי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-25 עוגיות:
- 3 כפות שמן קוקוס
- 1/4 כוס דבש
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 2 כפות רסק תפוחים
- 200 גרם (2 כוסות) שקדים מולבנים טחונים
- 1/4 כפית מלח
- 1/2 כפית סודה לשתיה
- 2 כפות קמח לבן
- 2 כפות קמח מלא
אופן ההכנה
- 1.ממיסים בסיר קטן את שמן הקוקוס. מורידים מהאש, מוסיפים דבש, וניל ורכז תפוחים ומערבבים.
- 2.בקערה נפרדת מערבבים את החומרים היבשים: שקדים, מלח, קמחים וסודה לשתיה.
- 3.מוזגים את תערובת שמן הקוקוס אל החומרים היבשים ומערבבים בעזרת כף עד לאיחוד מלא של החומרים.
- 4.מעבירים לניילון נצמד ומקררים לפחות 3 שעות.
- 5.מחממים תנור ל-180 מעלות.
- 6.מוציאים את התערובת מהמקרר וצרים עיגולים קטנים בקוטר 2 ס"מ. מניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה ואופים כ-15 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות.
- 7.מצננים ומעבירים לצנצנת.