עוגת גבינה מחלב עיזים
עוגת גבינה נהדרת וקלה להכנה, שמגיעה במנות קטנות. הטעם של חלב העיזים נותן לה זווית אחרת, מקורית יותר, ומעניק לקינוח הנהדר הזה טעם טרי ומסקרן.
עוגת גבינת עיזים (צילום: רוני קדר)
מחשבון המרות
- ל-6 מנות:
- לבסיס:
- 2 כפות קמח לבן
- 2 כפות קמח מלא
- 120 גרם שקדים טחונים
- 2 כפות שמן קוקוס מומס או שמן קנולה
- 2 כפות דבש
- 1/4 כפית סודה לשתיה
- 1 כפית רסק תפוחים או שמן קנולה אם אין רסק זמין
- למלית:
- 300 גרם גבינת עיזים מגליל, מרוככת
- 2 כפות דבש
- 1/4 כוס סוכר חום
- 1/2 כוס יוגורט עיזים סמיך (לא מבקבוק)
- 3 ביצים
- כפית תמצית וניל
- מעט מלח
- להגשה:
- פטל טרי /קפוא
- מעט סוכר
- 1. מניחים 6 רינגים על תבנית מרופדת נייר אפייה. ומחממים תנור ל-180 מעלות.
- 2. בקערה מערבבים את החומרים היבשים, מוסיפים את הרטובים ומערבבים בכף. אם יש צורך מוסיפים עוד מעט מים.
- 3. לשים מעט ביד ויוצרים 6 כדורים בגודל שווה. פוחסים כל אחד לגודל הרינג ומניחים אותו בתחתיתו. אופים כ-15 דקות.
- 4. בינתיים מכינים את המילוי: בקערת מיקסר עם וו מקצף מערבבים היטב את גבינת העיזים והיוגורט. מוסיפים ביצים, דבש, סוכר וניל ומלח ומערבלים במהירות גבוהה עוד כ-3 דקות.
- 5. מעבירים את הבלילה לרינגים ואופים כ-30 דקות או עד שקיסם יוצא מעט לח.
- 6. מצננים במקרר לפחות 4 שעות לפני ההגשה.
- 7. מומלץ להגיש עם מחית פטל: מבשלים פטל טרי או קפוא כ-5 דקות עם מעט סוכר. טוחנים עם בלנדר מוט יד, מצננים ומגישים.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה