טרין גבינת עיזים ופירות יבשים
מושלם עבור חג השבועות הקרב ובא: אביבית פריאל מציגה טרין אוורירי במרקם של מוס, שמקבל צבעוניות ומתקית נעימה מהפירות היבשים העוטפים אותו.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לטרין הגבינה:
- 400 גרם פרומעז (2 גלילים)
- 2 שיני שום קטנות
- 2 כפות שמן זית
- מלח, פלפל
- 200 מ"ל שמנת מתוקה
- 1 כף עלי אורגנו קצוצים
- לציפוי:
- כוס גדושה של תערובת פירות יבשים לבחירתכם (משמשים, תאנים, צימוקים, אוכמניות וכו')
אופן ההכנה
- 1. במעבד מזון מעבדים את הגבינה עם השום, השמן והתבלינים.
- 2. מקציפים את השמנת ומבליעים אותה בגבינה בעזרת מרית או כף עץ. מוסיפים את האורגנו ומערבבים.
- 3. קוצצים לקוביות את הפירות היבשים.
- 4. מרפדים בנייר אפייה תבנית טרין, מפזרים על תחתית התבנית את הפירות היבשים, ומהדקים.
- 5. מוסיפים מעל הפירות את תערובת הגבינה, ומקררים.
- 6. להגשה: הופכים את הטרין על צלחת הגשה מאורכת.