עוגת בסבוסה אישית

עוגות סולת אישיות במרקם אוורירי עם אגוזים, בציפוי סירופ מייפל

מתכון מאת: מירב שיינר דנצ'נקו, מערכת וואלה!
מאפה סולת של יריב שיינר

מצרכים

  • ל-12 כלים לסופלה
  • 4 ביצים
  • 220 גרם סוכר (כוס+2 כפות שטוחות)
  • 220 מ"ל מיץ תפוזים סחוט
  • 200 גרם קמח (כוס+6 כפות)
  • 200 גרם סולת (כוס)
  • 140 גרם שקדים טחונים
  • 100 גרם קשיו קלוי שבור
  • לשימון:
  • חמאה
  • לסירופ:
  • 200 גר? סוכר (כוס)
  • 500 מ"ל מים
  • 50 גר? סירופ מייפל (1/4 כוס)

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים בקערה את כל היבשים: קמח, סולת, ושקדים.
  • 2. מקציפים ידנית ביצים וסוכר למסה תפוחה.
  • 3. מוסיפים חלק מהמיץ וממשיכים להקציף.
  • 4. מוסיפים בהדרגה לתערובת יבשים וממשיכים בערבוב. את יתרת המיץ ומערבבים לעיסה חלקה ונוזלית.
  • 5. מרפדים תחתיות של כלים לסופלה בחמאה ומפזרים בתחתית את אגוזי הקשיו השבורים. מוזגים מעל את הבלילה על 2/3 עד קצה שולי הכלי.
  • 6. בתנור שחומם מראש אופים במרכז התנור ב-170 מעלות כ-30-40 דקות עד למבחן קיסם יבש.
  • 7. בינתיים מכינים סירופ סוכר ומייפל: מבשלים את החומרים בסיר על אש קטנה עד להסמכה קלה.
  • 8. מוזגים את מי הסוכר והמייפל מעל המאפה החם מיד עם צאתו מן התנור.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully