- 1. מבשלים פתיתים- מביאים 6 כוסות מים ממולחים קלות לרתיחה בסיר גדול, מוסיפים את הפתיתים ומבשלים עד להתרככות, מסננים ושוטפים תחת מים קרים זורמים. מחזירים לסיר, מוסיפים חמאה ומערבבים.
-
- 2. מכינים את התערובת לקסרול- מחממים שמן במחבת גדולה ומטגנים בו את הבצל עד שהוא מזהיב ומתרכך. מוסיפים את השום ומטגנים עד להתרככות קלה (בערך 5 דקות). מסירים מהאש.
-
- 3. מוסיפים אפונה, פפריקה, מלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים. מורידים את הבצל מהאש ומוסיפים לפתיתים.
-
- 4. מכינים רוטב בשמל- ממיסים חמאה בסיר, מוסיפים קמח ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית מספר דקות. מורידים מהאש ברגע שמזהים התחלה של שיזוף קל. מחזירים לאש ומוסיפים בהדרגה חלב תוך ערבוב מתמיד במטרפה. מביאים לרתיחה של כ-5 דקות על אש קטנה. מתבלים במלח ואגוז מוסקט. הסמיכות הרצויה היא במרקם של סילאן, אם הרוטב סמיך מדי מוסיפים מעט חלב.
-
- 5. אופים - מעבירים את תערובת הפתיתים לתבנית מרובעת ומוזגים למעלה את רוטב הבשמל. מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך 30 דקות, עד שהמאפה משחים יפה.
-
- 6. לקראת ההגשה- בעשר הדקות האחרונות מוציאים אותו מהתנור, מסדרים יפה פרוסות מוצרלה ועגבניות שרי ומחזירים לתנור להקרמה, לעוד 10 דקות.
-
- 7. מגישים חם או בטמפרטורת החדר עם סלט טרי ליד.