ברוקומיני בווק עם רוטב צדפות, שאטה ושום
יהונתן בורוביץ' מקפה 48 מלהטט עם ברוקומיני - שיבוט יפני של התפרחת הירוקה ואספרגוס
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 700 גרם ברוקומיני חלוט בסיר מים ומצונן במי קרח
- חצי כוס רוטב צדפות ("oyster sauce")
- 2 כפות שאטה יבש טחון
- 8 שיני שום פרוסות
- רבע כוס מים
- 2 כפות שמן קנולה
אופן ההכנה
- 1. מרתיחים מים בסיר קטן. חולטים את פרוסות השום למשך דקה, מוציאים, מסננים ומצננים.
- 2. מחממים מחבת רחבה (או ווק) על אש גבוהה, מוסיפים את שמן הקנולה ואת הברוקומיני החלוט. מקפיצים במשך 2 דקות ומוסיפים לווק את רוטב הצדפות, המים, השום החלוט ופלפל השאטה.
- 3. מבשלים במשך 2 דקות מהירות על אש גבוהה עד שהרוטב מסמיך ועוטף את הברוקומיני.