מרק גספצ'יו זוקיני מפוספס
מלך המרקים הקרים והמרעננים בגרסא אחרת
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 300 גר' זוקיני מפוספס חתוך לרבעים
- 15 עגבניות שרי צהובות
- פלפל ירוק
- בצל קטן חתוך לרבעים
- 2 פרוסות לחם לבן ללא הקשה/ או שתי פרוסות לחם ללא גלוטן קלויות קלות
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/4 כוס עלי טרגון מופרדים
- כף חומץ בן יין אדום טוב
- טבסקו
- מלח פלפל
- שן שום
- לסלט צנוניות:
- 4 צנוניות פרוסות דק
- 1/2 בצל סגול חתוך לקוביות קטנות
- עלי טרגון קטנים ומופרדים
- כוסברה (לא חובה)
- שמן זית
אופן ההכנה
- 1. במעבד מזון טוחנים את הזוקיני, הפלפל, הבצל, השום והעגבניות. מוסיפים את הלחם, שמן הזית והחומץ. מוסיפים מלח, פלפל, כמה טיפות טבסקו וחצי מכמות עלי הטרגון. טוחנים וטועמים. אם התערובת סמיכה מדי מדללים עם מעט מים ומתקנים תיבול. מקררים.
- 2. מערבבים ארבע צנוניות פרוסות דק עם חצי בצל סגול חתוך לקוביות קטנות ועלי טרגון קטנים ומופרדים (אפשר להוסיף גם כוסברה אבל לא חובה). מוסיפים מעט שמן זית ומניחים מעל הגספצ'ו בשעת ההגשה.