פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      קאדה כורדית במילוי ממרח אגוזים

      את מלית האגוזים ניתן להמיר בכל גבינה. בדרך כלל המאמות ישלבו במתכון גבינת חמד, ורצוי שהגבינות האחרות יהיו במליחות כלשהי.

      3 מדרגים / 3.27 כוכבים

      צילום: עידו שחם עריכה: רן צימט בימוי: גיא גורן

      מצרכים

      • ל-10 מנות
      • לבצק
      • 1 קילו קמח לבן
      • 1 כף שמרים
      • קורט מלח
      • 4 כוסות מים פושרים
      • לממרח האגוזים
      • ½ קילו אגוזי מלך (ניתן להוסיף גם פיסטוקים או שקדים)
      • ½ כוס שמן קנולה
      • ¼ חבילת מרגרינה או חמאה
      • ½ כוס סוכר
      • 2 כפות קמח

      אופן ההכנה

      • 1. לבצק: מעבדים את הקמח, השמרים והמלח עם מים עד שנוצר בצק רך ואחיד במרקמו.
      • 2. מתפיחים את הבצק במשך שעה בטמפרטורת החדר.
      • 3. מכינים את המילוי: קולים את האגוזים וטוחנים אותם.
      • 4. בסיר קטן מבשלים עד לאיחוד את החמאה והשמן. כשהשניים הופכים לנוזל מוסיפים את האגוזים הטחונים ומערבבים היטב.
      • 5. מוסיפים את הסוכר והקמח, מערבבים ומסירים מהאש. מצננים.
      • 6. יוצרים מהבצק כדורים במשקל של כ-50 גרם .
      • 7. משמנים את היד, פותחים את כדורי הבצק ומוסיפים פנימה כף מלית אגוזים.
      • 8. סוגרים מכל הצדדים את הבצק סביב המלית בזהירות ומשטחים לצורת פיתה.
      • 9. מניחים את הבצק הממולא על הסאג' (או על מחבת ביתית רגילה) כשהוא חם.
      • 10. כשהפיתה מזהיבה הופכים אותה לצד השני כשהיא מזהיבה משני הצדדים ומורידים מהאש.

      עוד מתכוני לחמים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -