אפרסקים בגריל עם יוגורט מתובל
מתכון קייצי וכיפי שמכינים בקלי קלות. צולים פרוסות אפרסקים ובצלים עם טימין ומסדרים על מצע של יוגורט מתובל
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-2 מנות
- 8 אפרסקים לבנים בשלים חצויים וללא גלעין
- 2 בצלים לבנים פרוס לפרוסות בעובי חצי ס"מ
- 1/2 צרור טימין
- חופן מלח אטלנטי
- חופן פלפל שחור גרוס טרי
- 2 כפות שמן קנולה
- 2 כפות שמן זית
- ליוגורט מתובל
- כוס יוגורט עיזים לפחות 5% שומן
- כף שמן זית
- כפית מלח דק
- שן שום כתושה
- 1/2 צרור עלי זעתר קצוצים
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את כל חומרי היוגורט ושומרים במקרר.
- 2. מלהיטים מחבת גריל או מנגל פחמים (עדיף). משמנים במעט שמן קנולה. מניחים את פרוסות הבצל למשך כ-2 דקות מכל צד ומעבירים לקערה. מניחים את פרוסות האפרסקים וצולים במשך כ-2 דקות מכל צד. מפזרים את עלי הטימין תוך כדי הצלייה ואת שמן הזית. מעבירים לקערה.
- 3. מסדרים את האפרסקים והבצלים על צלחת ומעטרים ביוגורט המתובל.