מתכונים חמים

אפרסקים בגריל עם יוגורט מתובל

מתכון קייצי וכיפי שמכינים בקלי קלות. צולים פרוסות אפרסקים ובצלים עם טימין ומסדרים על מצע של יוגורט מתובל

מתכון מאת: יונתן בורוביץ', מערכת וואלה! NEWS
  • 10 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

מתכוני אפרסק לבן בקפה 48 (צילום: אפיק גבאי)

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-2 מנות
  • 8 אפרסקים לבנים בשלים חצויים וללא גלעין
  • 2 בצלים לבנים פרוס לפרוסות בעובי חצי ס"מ
  • 1/2 צרור טימין
  • חופן מלח אטלנטי
  • חופן פלפל שחור גרוס טרי
  • 2 כפות שמן קנולה
  • 2 כפות שמן זית
  • ליוגורט מתובל
  • כוס יוגורט עיזים לפחות 5% שומן
  • כף שמן זית
  • כפית מלח דק
  • שן שום כתושה
  • 1/2 צרור עלי זעתר קצוצים
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את כל חומרי היוגורט ושומרים במקרר.
  • 2. מלהיטים מחבת גריל או מנגל פחמים (עדיף). משמנים במעט שמן קנולה. מניחים את פרוסות הבצל למשך כ-2 דקות מכל צד ומעבירים לקערה. מניחים את פרוסות האפרסקים וצולים במשך כ-2 דקות מכל צד. מפזרים את עלי הטימין תוך כדי הצלייה ואת שמן הזית. מעבירים לקערה.
  • 3. מסדרים את האפרסקים והבצלים על צלחת ומעטרים ביוגורט המתובל.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully