מרק אפרסקים ופטל עם יוגורט
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל-6-8 מנות:
- 250 גרם אפרסקים
- 250 גרם פטל אדום (או תות שדה)
- 60 גרם סוכר
- 2 כפות מיץ לימון
- 125 מ"ל יוגורט
- 125 מ"ל שמנת מתוקה קלה
- 250 מ"ל תה קר ממליסה, נענע ולימונית או משקית ארל גריי
- 125 מ"ל יין מוסקט
- להגשה:
- 2 אפרסקים גדולים
אופן ההכנה
- 1. מניחים את כל האפרסקים בקערה, יוצקים עליהם מים רותחים, ממתינים דקה וקולפים.
- 2. מגלענים 250 גרם מהאפרסקים, חותכים ומכניסים לקערת מעבד מזון, מוסיפים את הפטל (או התות) ומרסקים היטב. מעבירים לקערה, מוסיפים את הסוכר ואת מיץ הלימון ומערבבים.
- 3. מוסיפים את היוגורט, השמנת, התה והיין ומערבבים. טועמים ובמידת הצורך מתקנים תיבול, בעזרת סוכר או מיץ לימון, מבלי להמתיק מדי.
- 4. חותכים את שני האפרסקים הקלופים שנותרו לחתיכות קטנות ומוסיפים למרק. מצננים היטב לפני ההגשה. מגישים בספלים, בגביעים או בצלחות מרק.