וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק אפרסקים ופטל עם יוגורט

מתכון מאת: אלינוער רבין, מערכת וואלה

מרק אפרסקים ופטל עם יוגורט (מועצת הפירות). מערכת וואלה
מרק אפרסקים ופטל עם יוגורט (מועצת הפירות)

מצרכים למתכון

  • חומרים ל-6-8 מנות:
  • 250 גרם אפרסקים
  • 250 גרם פטל אדום (או תות שדה)
  • 60 גרם סוכר
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 125 מ"ל יוגורט
  • 125 מ"ל שמנת מתוקה קלה
  • 250 מ"ל תה קר ממליסה, נענע ולימונית או משקית ארל גריי
  • 125 מ"ל יין מוסקט
  • להגשה:
  • 2 אפרסקים גדולים

אופן ההכנה

  • 1. מניחים את כל האפרסקים בקערה, יוצקים עליהם מים רותחים, ממתינים דקה וקולפים.
  • 2. מגלענים 250 גרם מהאפרסקים, חותכים ומכניסים לקערת מעבד מזון, מוסיפים את הפטל (או התות) ומרסקים היטב. מעבירים לקערה, מוסיפים את הסוכר ואת מיץ הלימון ומערבבים.
  • 3. מוסיפים את היוגורט, השמנת, התה והיין ומערבבים. טועמים ובמידת הצורך מתקנים תיבול, בעזרת סוכר או מיץ לימון, מבלי להמתיק מדי.
  • 4. חותכים את שני האפרסקים הקלופים שנותרו לחתיכות קטנות ומוסיפים למרק. מצננים היטב לפני ההגשה. מגישים בספלים, בגביעים או בצלחות מרק.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully