מרק כרובית ושורש סלרי קר
מרק בעל מרקם עדין ומצוין גם בחורף כמרק חם ובקיץ כמרק קר
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 שורש סלרי גדול חתוך גס
- 2 גבעולי סלרי חתוך דק עם מעט מהעלים
- 1 ראש כרובית בינוני עד גדול חתוך לפרחים קטנים
- 1 בצל חתוך גס
- 1 זוקיני מקולף חתוך גס
- 1 כפית מלח
- 1 כפית זרעי כוסברה טחונים
- רוקט פלפל שטה
- 2-3 עלי דפנה
- 3-4 שיני שום חתוכים דק
- כפית טימין
- 1 כפית שמן קוקוס
- 5 כוסות מים
- להגשה
- עירית קצוצה דק
אופן ההכנה
- 1. מטגנים בסיר גדול את שמן הקוקוס והבצל ולטגן עד שהבצל הופך לשקוף. מוסיפים את השום ומטגנים 2 דקות נוספות (במידה ויש צורך מוסיפים כף מים כדי שלא ישרף).
- 2. מוסיפים את כל שאר המצרכים לסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות נוספות.
- 3. מוציאים את עלי הדפנה וטוחנים את המרק בעזרת מוט או בבלנדר.
- 4. מקררים היטב ומתקנים את התיבול במידת הצורך.
- 5. להגשה, מזליפים מעט שמן זית ומקשטים עם עירית קצוצה דק.