וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק כרובית ושורש סלרי קר

מרק בעל מרקם עדין ומצוין גם בחורף כמרק חם ובקיץ כמרק קר

מתכון מאת: ציונה מלמן, מערכת וואלה

אוכל בריא של ציונה מלמן. נמרוד סונדרס
אוכל בריא של ציונה מלמן

מצרכים למתכון

  • 1 שורש סלרי גדול חתוך גס
  • 2 גבעולי סלרי חתוך דק עם מעט מהעלים
  • 1 ראש כרובית בינוני עד גדול חתוך לפרחים קטנים
  • 1 בצל חתוך גס
  • 1 זוקיני מקולף חתוך גס
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית זרעי כוסברה טחונים
  • רוקט פלפל שטה
  • 2-3 עלי דפנה
  • 3-4 שיני שום חתוכים דק
  • כפית טימין
  • 1 כפית שמן קוקוס
  • 5 כוסות מים
  • להגשה
  • עירית קצוצה דק

אופן ההכנה

  • 1. מטגנים בסיר גדול את שמן הקוקוס והבצל ולטגן עד שהבצל הופך לשקוף. מוסיפים את השום ומטגנים 2 דקות נוספות (במידה ויש צורך מוסיפים כף מים כדי שלא ישרף).
  • 2. מוסיפים את כל שאר המצרכים לסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות נוספות.
  • 3. מוציאים את עלי הדפנה וטוחנים את המרק בעזרת מוט או בבלנדר.
  • 4. מקררים היטב ומתקנים את התיבול במידת הצורך.
  • 5. להגשה, מזליפים מעט שמן זית ומקשטים עם עירית קצוצה דק.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully