סלט קייל, תירס וכרוב אדום
ארוחה שלמה בקערה: סלט בטעמי קיץ עם תירס, קייל וכרוב אדום ותוספת מזינה של אצות וואקאמה קראנצ'יות
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 6 עלי קייל ירוק מסולסל שטופים היטב
- 1 קלח תירס אורגני טרי
- 1 כוס כרוב אדום חתוך דק
- חצי אבוקדו חתוך לקוביות
- 2 כפות של זרעי דלעת, זרעי חמניות או אגוזי מלך
- 1/4 בצל סגול חתוך דק או 1 גבעול של בצל ירוק קצוץ דק
- 1/4 כוס אצות וואקאמה (לא מושרות)
- קורט פלפל שאטה
- 1/2 כפית ג'ינג'ר מגורד
- כף מיץ לימון
- כף שמן זית
- 1/2 כפית מלח הימלאיה גס
אופן ההכנה
- 1.חותכים את הקייל לרצועות גסות. שמים בקערה יחד עם מיץ הלימון, השמן והמלח ומעסים במשך דקה או שתיים עד שהקייל מתרכך ומקבל צבע כהה.
- 2.מחלצים בעזרת סכין את הגרעיני תירס מהקלח ומוסיפים לקייל.
- 3.מוסיפים לקערה את יתר המרכיבים ומערבבים היטב.