עוגיות פופקורן
רוני קדר אופה עוגיות פופקורן מגניבות וטעימות בגרסה סופר בריאה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-16 עוגיות:
- 160 גרם קמח כוסמין
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 1/2 2 כוסות פופקורן מוכן (לא משקית אלא מגרגירים)
- 1/4 כוס סוכר חום
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 1 כף שמן קוקוס במצב צבירה נוקשה (מעבירים את הצנצנת לשעה במקרר טרם האפייה)
- 1 ביצה
- 2 כפות חלב שקדים
אופן ההכנה
- 1. בקערה מערבבים את החומרים היבשים. מוסיפים את שמן הקוקוס, החלב והביצה ומערבבים עד שהתערובת אחידה. מוסיפים את הפופקורן ומטמיעים אותו פנימה.
- 2. מעבירים את הקערה למקרר למנוחה של חצי שעה.
- 3. מחממים תנור ל-180 מעלות.
- 4. מכדררים כדורי בצק בקוטר של 4 ס"מ ומניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה עם מרווח של כ-3 ס"מ בין כדור לכדור.
- 5. אופים כ-10-12 דקות. העוגיות לא צריכות להיות קשות אלא מעט רכות.
- 6. מצננים לחלוטין ושומרים בצנצנת.