- 1.לסיר בינוני עם תחתית עבה מכניסים את הפירות הטריים ועל להבה בינונית מחממים אותם באיטיות כ-7-10 דקות עד שאלה מתחילים להגיר מעט נוזלים. מתחילים את תהליך הכנת במוסטרדה עם הפירות הטריים משום שאלה צריכים "מכת" חום ראשונית שתתחיל את בישולם.
-
- 2.מוסיפים את הסוכר ומערבבים היטב. מניחים למסה להתבשל על אש בינונית (טמפ' גבוהות מידי ישרפו את הסוכר) עד שהסוכר כולו נמס בתוך נוזלי הפירות ומבשלים כ-10 דקות נוספות.
-
- 3.מוסיפים את הפירות היבשים, הפלפל הסודני ואת היין ומבשלים בין 20-30 דקות עד שהיין מתרכז ומרבית הנוזלים מצטמצמים. הפלפל הסודני חריף מאוד ויש להוסיף לפי הטעם. הוא מעניק למוסטרדה גוון נוסף של חריפות השונה מחריפות החרדל.
-
- 4.מוסיפים את אבקת החרדל ביחד עם גרגירי החרדל כאשר המסה התייבשה כמה שיותר, שזה אומר לקראת סוף תהליך הבישול, משום שאנו לא רוצים שהאבקה תתאדה. מערבבים היטב ומבשלים כ- 3 דקות עד להטמעה מוחלטת.
-
- 5.מצננים את המוסטרדה ומשאירים בחוץ 24 שעות. מומלץ להעביר את המוסטרדה לצנצנות זכוכית מעוקרות שכן אז היא נשמרת לאורך זמן.