- 1. . שמים את האורז בקערה אחת ואת העדשים בקערה שנייה. שוטפים את האורז במים, מסננים ואז מוסיפים מים נקיים בכדי לכסות את האורז ב-5 ס"מ. חוזרים על אותה הפעולה עם העדשים. שמים בצד במשך 6 שעות.
-
- 2. בבלנדר חזק, שמים 2 כפות ממי ההשריה של העדשים. מעבירים את העדשים לבלנדר בעזרת הידיים כדי לסנן יתרת מי ההשריה. טוחנים עד שהתערובת אחידה ואוורירית (מוסיפים עוד קצת מי השרייה אם צריך). תהליך הטחינה יקח כ- 5 דקות או יותר - עוצרים מדי פעם ומנקים את הדפנות. מעבירים לקערה גדולה.
-
- 3. עוברים על הפעולה עם האורז עד שהבלילה חלקה (אין צורך לנקות את הבלנדר בין טחינת העדשים וטחינת האורז). מערבבים את בלילת האורז הטחון עם בלילת העדשים, מוסיפים מלח וחילבה טחון ומערבבים עם הידיים. מכסים עם מגבת מטבח ומשאירים לפחות 8 שעות או יותר בטמפרטורת החדר עד שהבלילה כמעט מכפילה את נפחה.
-
- 4. מחממים מחבת קטנה. המחבת מוכנה כאשר מתיזים כמה טיפות מים במחבת והן מתאדות. חותכים בצל קטן לחצי ונוקבים מזלג בצד העגול. מוסיפים טיפה או שתיים שמן קוקוס למחבת (לא יותר מדי או בלילת הדוסה לא יתנהג כמו שצריך), ומשתמשים בבצל כדי לפזר את השמן באופן אחיד.
-
- 5. בעזרת מצקת, מוסיפים רבע כוס בלילה למחבת ומשתמשים בגב המצקת בתנועות סיבוביות כדי ליצור עיגול דק. מוסיפים 2-3 טיפות שמן על הדוסה ומבשלים על חום בינוני-גבוה.
-
- 6. כששהחלק התחתון של הדוסה מזהיב קלות הופכים אותו בקלות ומבשלים את הצד השני כ-30-60 שניות. מוציאים לצלחת וממשיכים עם הפעולה עם יתר הבלילה. ניתן לגלגל את הדוסות או לקפל אותם לחצי ולהכניס מילוי כלשהו (כמו המתכון למעלה). אפשר גם לשמור אותם מכוסים במקרר ולחמם שוב לפני השימוש.