סלט ערבה
אסף שטרן, שף המזללה, מכין סלט רענן וקיצי עם במיה וקרם חצילים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לסלט משפחתי גדול למרכז שולחן
- 1/2 קילו במיה
- 1 קילו עגבניות שרי מיקס
- 250 גרם זיתי קלמטה
- אורגנו לפי הטעם
- רוקט לפי הטעם
- 2 בצלים סגולים בינונים פרוסים
- 1 צ'ילי פרוס
- 3 כוסות קרוטונים - החלק הפנימי של לחם לבן, חתוך לקוביות ומתובל בפלפל ומלח וקלוי בתנור עד להזהבה
- קרם חצילים
- 500 גרם בשר חציל שנשרפו על אש גלויה וקולפו מקליפתם
- 2 שיני שום
- 250 גרם שמן קנולה
- מיץ לימון לפי הטעם
- מלח לפי הטעם
אופן ההכנה
- 1. קוטמים את ראשי הבמיה ומטגנים במחבת עם מעט שמן כחצי דקה.
- 2. מערבבים את כל חומרי הסלט ומתבלים בשמן זית, מיץ לימון, פלפל שחור טחון ומלח.
- 3. מעבדים את כל חומרי קרם החצילים בבלנדר או בלנדר יד. טועמים ומאזנים תיבול עם מלח ומיץ לימון.
- 4. מסדרים בצלחת קרם חצילים, עליו מוסיפים את הסלט ומתבלים בשמן זית, לימון, פלפל ומלח.