וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סלט ערבה

אסף שטרן, שף המזללה, מכין סלט רענן וקיצי עם במיה וקרם חצילים

מתכון מאת: אסף שטרן, מערכת וואלה

מנות במיה של המזללה. אפיק גבאי
מנות במיה של המזללה

מצרכים למתכון

  • לסלט משפחתי גדול למרכז שולחן
  • 1/2 קילו במיה
  • 1 קילו עגבניות שרי מיקס
  • 250 גרם זיתי קלמטה
  • אורגנו לפי הטעם
  • רוקט לפי הטעם
  • 2 בצלים סגולים בינונים פרוסים
  • 1 צ'ילי פרוס
  • 3 כוסות קרוטונים - החלק הפנימי של לחם לבן, חתוך לקוביות ומתובל בפלפל ומלח וקלוי בתנור עד להזהבה
  • קרם חצילים
  • 500 גרם בשר חציל שנשרפו על אש גלויה וקולפו מקליפתם
  • 2 שיני שום
  • 250 גרם שמן קנולה
  • מיץ לימון לפי הטעם
  • מלח לפי הטעם

אופן ההכנה

  • 1. קוטמים את ראשי הבמיה ומטגנים במחבת עם מעט שמן כחצי דקה.
  • 2. מערבבים את כל חומרי הסלט ומתבלים בשמן זית, מיץ לימון, פלפל שחור טחון ומלח.
  • 3. מעבדים את כל חומרי קרם החצילים בבלנדר או בלנדר יד. טועמים ומאזנים תיבול עם מלח ומיץ לימון.
  • 4. מסדרים בצלחת קרם חצילים, עליו מוסיפים את הסלט ומתבלים בשמן זית, לימון, פלפל ומלח.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully