מרק מלפפונים ומקל בצק עלים
אוראל קמחי מכין מרק מלפפונים בסגנון ציזיקי עם מקל בצק עלין בקלי קלות
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-2 מנות:
- למרק:
- 1/2 קילו מלפפונים
- 100 גרם שקדים מולבנים
- 200 מ"ל שמנת חמוצה
- 2 שיני שום
- כף שמן זית
- מלח ופלפל
- כף שמן זית
- למקלות בצק:
- חבילת בצק עלים
- 1 כף שומשום
- ביצה
- לקישוט:
- 3 עלי בזיליקום טריים
אופן ההכנה
- 1. למרק: טוחנים את כל המרכיבים היטב במעבד מזון ומסננים. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
- 2. מכינים את רצועות הבצק: בתנור שחומם מראש אופים לחום של 180 מעלו את רצועות בצק העלים חתוכות בגודל 2 ס"מ על 10 ס"מ. מברישים בביצה, מפזרים שומשום ל-10 דקות או עד שהן זהובות.
- 3. מגישים את המרק עם בצק העלים.