- אופן ההכנה:
- 1. בקערה בינונית מערבבים היטב את כל היבשים ומניחים בצד.
-
- 2. בקערת מיקסר עם בלון, מקציפים חמאה וסוכר.
-
- 3. בכלי קטן נפרד מערבבים את השמנת, הביצים ותמצית השקדים לתערובת אחידה. לאחר מכן מוסיפים בהדרגה אל תערובת החמאה במיקסר וממשיכים להקציף.
-
- 4. מפסיקים את פעולת המיקסר ומוציאים את הקערה. מוסיפים בהדרגה מתערובת היבשים, בשלוש פעימות, עד לקבלת בצק חלק ומבריק.
-
- 5. מוסיפים את השקדים הפרוסים.
-
- אפשר ורצוי לסיים את פעולת האיחוד בלישה קלה על משטח עבודה.
-
- 6. אופים כ-30 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במצב טורבו.
-
- 7. מוציאים את הכיכרות ומניחים אותן לצינון כשתחתיתן פונה מעלה.
-
- 8. כעבור 5 דקות הופכים חזרה את הכיכרות על בסיסת ופורסים בעזרת סכין מסור (המיועדת לפריסת לחם) פרוסות בעובי שבין 3-5 ס?מ לפי טעמכם האישי.
-
- 9. מסדרים את הפרוסות על תבנית מרופדת נייר אפיה ומייבשים בתנור כ-15 דקות בחום של 170 מעלות טורבו. במחצית הזמן הופכים את הפרוסות.
-
- 10. מוציאים בתום האפיה מן התנור ומשאירים לצינון בתבנית, הופכים מדי פעם. מאחסנים בכלי אטום, עדיף מזכוכית.