קמיש מתובל בסגנון סקנדינבי

קמיש בסגנון סקנדינבי

מתכון מאת: מירב שיינר-דנצ'נקו, מערכת וואלה!
קמיש בסגנון סקנדינבי. אפיק גבאי
קמיש בסגנון סקנדינבי

מצרכים

  • חומרים ל-2 תבניות אינגליש קייק קטנות:
  • 450 גר? קמח (3/4 3 כוסות)
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 1 כפית שטוחה הל טחון
  • 1/2 כפית סודה לשתיה
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
  • 1/4 כפית תבלין ציפורן טחון
  • 1/4 כפית מלח
  • 2 ביצים בגודל בינוני
  • 120 גר? חמאה רכה
  • 200 גר? סוכר
  • 100 גר? שמנת חמוצה
  • 1 כפית תמצית שקדים
  • 1/2 כוס שקדים פרוסים

אופן ההכנה

  • אופן ההכנה:
  • 1. בקערה בינונית מערבבים היטב את כל היבשים ומניחים בצד.
  • 2. בקערת מיקסר עם בלון, מקציפים חמאה וסוכר.
  • 3. בכלי קטן נפרד מערבבים את השמנת, הביצים ותמצית השקדים לתערובת אחידה. לאחר מכן מוסיפים בהדרגה אל תערובת החמאה במיקסר וממשיכים להקציף.
  • 4. מפסיקים את פעולת המיקסר ומוציאים את הקערה. מוסיפים בהדרגה מתערובת היבשים, בשלוש פעימות, עד לקבלת בצק חלק ומבריק.
  • 5. מוסיפים את השקדים הפרוסים.
  • אפשר ורצוי לסיים את פעולת האיחוד בלישה קלה על משטח עבודה.
  • 6. אופים כ-30 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במצב טורבו.
  • 7. מוציאים את הכיכרות ומניחים אותן לצינון כשתחתיתן פונה מעלה.
  • 8. כעבור 5 דקות הופכים חזרה את הכיכרות על בסיסת ופורסים בעזרת סכין מסור (המיועדת לפריסת לחם) פרוסות בעובי שבין 3-5 ס?מ לפי טעמכם האישי.
  • 9. מסדרים את הפרוסות על תבנית מרופדת נייר אפיה ומייבשים בתנור כ-15 דקות בחום של 170 מעלות טורבו. במחצית הזמן הופכים את הפרוסות.
  • 10. מוציאים בתום האפיה מן התנור ומשאירים לצינון בתבנית, הופכים מדי פעם. מאחסנים בכלי אטום, עדיף מזכוכית.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully