מרק עגבניות מהיר
חצי שעה של עבודה ויש לכם מרק עשיר במינימום מאמץ. מטגנים בצל ועגבניות, טוחנים בבלנדר ומקשטים בשמן זית
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 ק"ג עגבניות בשלות
- 4 בצלים גדולים פרוסים דק
- 4 כפות שמן זית
- 10 שיני שום כתושות
- כף סוכר
- 2 כוסות מים
- מלח
- להגשה:
- שמנת מתוקה מוקצפת
- זעתר
- שמן זית
אופן ההכנה
- 1. בסיר עמוק מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל. מוסיפים סוכר ומלח ומטגנים עד להשחמה.
- 2. מוסיפים את העגבניות ומטגנים קלות. מוסיפים מלח ושום. מנמיכים את הלהב ומבשלים. לאחר שהעגבניות הגירו את רוב הנוזלים מוסיפים מים וממשיכים לבשל כחצי שעה.
- 3. טוחנים היטב את המרק בבלנדר מוט.
- 4. מעל הקצפת בוזקים מעט זעתר.
- 5. בכל קערת מרק מניחים מרק עגבניות ומעל מקשטים בשמנת זעתר ובמעט שמן זית.