וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק עגבניות מהיר

חצי שעה של עבודה ויש לכם מרק עשיר במינימום מאמץ. מטגנים בצל ועגבניות, טוחנים בבלנדר ומקשטים בשמן זית

מתכון מאת: אבי ביטון, מערכת וואלה

צילום: בבושקה הפקות

מצרכים למתכון

  • 2 ק"ג עגבניות בשלות
  • 4 בצלים גדולים פרוסים דק
  • 4 כפות שמן זית
  • 10 שיני שום כתושות
  • כף סוכר
  • 2 כוסות מים
  • מלח
  • להגשה:
  • שמנת מתוקה מוקצפת
  • זעתר
  • שמן זית

אופן ההכנה

  • 1. בסיר עמוק מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל. מוסיפים סוכר ומלח ומטגנים עד להשחמה.
  • 2. מוסיפים את העגבניות ומטגנים קלות. מוסיפים מלח ושום. מנמיכים את הלהב ומבשלים. לאחר שהעגבניות הגירו את רוב הנוזלים מוסיפים מים וממשיכים לבשל כחצי שעה.
  • 3. טוחנים היטב את המרק בבלנדר מוט.
  • 4. מעל הקצפת בוזקים מעט זעתר.
  • 5. בכל קערת מרק מניחים מרק עגבניות ומעל מקשטים בשמנת זעתר ובמעט שמן זית.
  • מרק חרירה צמחוני

  • מרק מינסטרונה איטלקי עם ירקות ויין לבן

  • שעועית ירוקה מוקפצת בטחינה עם צ'ילי

  • מרק קרם ארטישוק ירושלמי

  • מרק בצל צרפתי

  • מרק ירקות כתומים

  • עגבניות ממולאות בורגול ועוף

  • מרק כרובית וחמאת שקדים

  • מרק דלעת אסייתי

  • מרק ירקות לקוסקוס (טבעוני)

  • מרק פרובנסאל ירקות אביב, או Soup au pistou

  • ספגטי פרימוורה

  • מרק חרירה

  • טוסט חציל (מלנזנה א-לה פרמז'נה)

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully