סלט בורגול
סלט בורגול, עם זרעי חמניות, חמוציות ועשבי תיבול. סלט שקל לארוז ולקחת ללימודים.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל-2 מנות
- 1 כוס בורגול, דק (ג'רישה) או בינוני-גס
- 1 כוס מים רותחים
- קורט מלח
- 1/2 כוס עלי כוסברה או פטרוזיליה קצוצות דק
- 1/2 כוס עלי נענע קצוצים דק (לא חובה)
- 1 בצל אדום בינוני או בינוני-קטן, קצוץ דק
- 1/4-1/3 כוס חמניות, קלויות במחבת יבשה
- 3-4 כפות חמוציות
- 3-2 כפות שמן זית כוס שמן זית כתית
- מיץ לימון לפי הטעם (או פלחי לימון)
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה
- אופן ההכנה:
- 1 שמים את הבורגול בקערה ומוסיפים את המים הרותחים. מכסים ומעמידים בצד כ-15 דקות או עד שהמים נספגים והבורגול מתרכך (יתכן שבורגול גס יצריך יותר זמן, או תצטרכו להוסיף קצת יותר מים רותחים).
- 2 מוסיפים את כל יתר החומרים . אפשר גם לקחת פלחי לימון לרענון הסלט.