- אופן ההכנה:
- 1. בקערת המערבל בעזרת וו גיטרה מקציפים חמאה, סוכר לבן וסוכר דמררה עד שמתקבלת תערובת חלקה ורכה.
-
- 2. מוסיפים ביצים בהדרגה ותוך כדי ערבול מתמיד.
-
- 3. מוסיפים חצי מהקמח וממשיכים עם פעולת המיקסר.
-
- 4. מוסיפים לסירוגין חומרים יבשים ורטובים לקערת המערבל במהירות נמוכה: תמצית וניל, סודה לשתייה ואבקת אפייה, יוגורט, 1/4 כוס שמנת מתוקה וקמח.
-
- 5. בעזרת כף מעבירים את שני שליש מהתערובת לקערה נוספת . מוסיפים לה ממרח אגוזים.
-
- 6. בקערה שלישית מערבבים היטב ריבת חלב ושמנת מתוקה. את השליש הנותר של תערובת הסוכר והקמח מוסיפים לריבת החלב.
-
- 7. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים בחמאה. יוצקים 1/2 מכמות הבלילה הלבנה לתבניות משומנת, מעל יוצקים את בלילת ריבת החלב ומעל שכבה לבנה ובעזרת סכין או קיסם יוצרים דוגמאות שיש.
-
- 8. מקשטים באגוזים גרוסים ואופים בחום בינוני 180 מעלות כ-40 דקות או עד שעל קיסם שננעץ במרכז העוגה נשארים מעט פירורים לחים.