וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

בומב אגוזים

הקונדיטורית מירי ארזי מכינה פצצת מוס אגוזים מרשימה וחמאתית עם בצק פריך וניחוחות של קפה

מתכון מאת: מירי ארזי, מערכת וואלה

צילום: בבושקה הפקות

מצרכים למתכון

  • לתבנית בומב בקוטר 22
  • לתחתית וציפוי:
  • 60 גרם פירורי עוגיות
  • 150גרם חמאה מומסת
  • 150 גרם ממרח קלאסי
  • 60 גרם חלב
  • מוס אגוזים
  • 6 ביצים
  • 300 גרם ממרח אגוזים
  • 50 מ"ל מים
  • 50 גרם סוכר
  • 1 כפית נס קפה

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים יחדיו את כל החומרים עד שמתקבלת תערובת דביקה.
  • 2. מרפדים תבנית בומב בקוטר 22 בניילון נצמד ומשטחים את תערובת הפירורים עד שמתקבל ציפוי אחיד ודק לכל הבומב.
  • 3. למוס: מפרידים את הביצים ושמים את החלבונים בקערת המיקסר. מקציפים עד לקבלת בועות ומוסיפים את הסוכר, מקציפים לקבלת קצף יציב.
  • 4. במיקרו מחממים כדקה את הממרח, המים והנס קפה וטורפים לקבלת תערובת אחידה.
  • 5. מוסיפים את החלמונים וטורפים היטב. מוסיפים 1/3 מהחלבונים לתערובת וטורפים. מוסיפים את שאר החלבונים ומקפלים עד לקבלת תערובת אחידה. מוזגים לבומב ומעבירים למקפיא ל 1/2 שעה.
  • 6. בינתיים מגלגלים כ-6-8 כדורים מתערובת הפירורים. מוציאים את הבומב מהפריזר, מכניסים לתוכו את כדורי ממרח האגוזים ודוחסים קלות עם האצבע.
  • 7. מכניסים לפריזר לשעתיים לפחות. מוציאים שוב מהפריזר ומשטחים מעל המוס הקפוא את שארית תערובת הפירורים ליצירת תחתית.
  • 8. מחזירים לפריזר. לפני ההגשה שולפים את המוס בעדינות מתוך הבומב והופכים על צלחת הגש
  • פאנטונה איטלקי

  • עוגת מוס שוקולד

  • מאפינס מייפל ושיבולת שועל

  • סופגניות תפוחים שוויצריות

  • טורט פלודני פורימי

  • רולדה מקסיקנית

  • עוגת אגסים הפוכה

  • טירמיסו א-לה איטליה

  • קציצות דגים של מסעדת שיינע

  • קרם ברולה

  • ארטיק מלבי

  • שטרודל תפוחים פשוט להכנה

  • עוגת מנגולד במילוי אורז ועשבי תיבול

  • פארי ברסט

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully