וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת מוס שוקולד

מה אתם אוהבים יותר? מוס שוקולד עשיר ועמוק, או עוגה מנחמת? עכשיו לא צריכים יותר לבחור - אפשר להכין את שתיהן. קבלו מתכון לעוגת מוס שאין סיכוי שתחזור אל המקרר.

מתכון מאת: איילת קהימקר,ayak2001@walla.co.il

עוגת מוס ג'נדויה של רשת מתוקה.
עוגת מוס ג'נדויה של רשת מתוקה

מצרכים למתכון

  • לתבנית גודל 26 עגולה משומנת:
  • לבסיס:
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 3 כפות מים
  • 4 ביצים מופרדות
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2 כפות קמח תופח
  • 100 גרם אגוזי מלך
  • למוס:
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 3 כפות מים
  • מיכל שמנת מתוקה
  • לציפוי:
  • מיכל שמנת מתוקה
  • 2 כפות סוכר
  • 3 מקופלת

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות).
  • 2. מקציפים את החלבונים והסוכר לקצף יציב. ממיסים את השוקולד עם המים בסיר כפול, מקפלים בזהירות את השוקולד המומס הפושר, החלמונים, הקמח והאגוזים לתוך הקצף, מעבירים את הבלילה לתבנית. אופים כ-30 דקות ומקררים למשך חצי שעה.
  • 3. מכינים את המוס: מקציפים את מיכל השמנת לקצפת, ובמקביל ממיסים את השוקולד עם המים. מוסיפים את השוקולד לקצפת, מקציפים היטב ומורחים על העוגה שהתקררה.
  • 4. מכינים את הציפוי: מקציפים את השמנת עם הסוכר ומורחים על המוס, שוברים לרסיסים את המקופלות ומעטרים את העוגה.
  • מקררים את העוגה למשך יום.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully