וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עגבניות ממולאות של בית

רות אוליבר

עודכן לאחרונה: 9.10.2025 / 7:36

מעדן צמחוני אמיתי של עגבניות ממולאות בכל כך הרבה דברים טעימים, שאי אפשר להפסיק לזלול

עגבניות ממולאות. נמרוד סונדרס
קלילות, מרעננות, אבל עדיין משדרות ביתיות וחום/נמרוד סונדרס

מי לא אוהב לאכול ממולאים, שיקום. הם יכולים להגיע במגוון אדיר של גרסאות, החל מהבחירה בסוג הירק ועד הבחירה בסוג המילוי, אבל כולם משדרים בית, חום ואהבה.

הפעם, רות אוליבר מפתיעה את האורחים שלה. לכן, כשהיא ממלאה עגבניות, היא מסתירה בפנים מכל טוב - החל מהבורגול, דרך גבינת הפטה, ועד הצנוברים ואגוזי המלך הקצוצים. התוצאה היא יצירה אמיתית, צמחונית ולא כבדה שאי אפשר להפסיק לזלול, והכול בליווי רוטב יוגורט חמצמץ וטעים במיוחד.

עגבניות ממולאות

מתכון מאת: רות אוליבר, מערכת וואלה אוכל

עגבניות ממולאות. נמרוד סונדרס
עגבניות ממולאות

מצרכים למתכון

  • ל-20 יחידות:
  • 20 עגבניות קטנות, מרוקנות מתוכן (את תוכן העגבניות קוצצים דק, שומרים בצלחת קטנטנה וזורים מעל מעט מלח)
  • לרוטב יוגורט:
  • 1 מכל יוגורט
  • 1/2 מכל שמנת חמוצה
  • 60 מ"ל שמנת מתוקה
  • 2 שיני שום כתושות
  • מלח ופלפל
  • עלים מ-3 גבעולי נענע, קצוצים דק (אופציונלי)
  • למלית:
  • 50 גרם חמאה
  • 2 בצלים גדולים, קצוצים
  • 1/2 כוס בורגול, מושרה במים רותחים
  • 50 גרם צנוברים קלויים, קצוצים
  • 50 גרם אגוזי מלך קלויים, קצוצים
  • 150 גרם גבינת פטה, מפוררת
  • 1 כוס עשבי תיבול, קצוצים דק (פטרוזיליה, כוסברה, בזיליקום או מה שאוהבים)
  • 50 גרם גבינת פרמזן, מגורדת דק
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • קורט קינמון
  • לקישוט:
  • 25 גרם גבינת פרמזן
  • להגשה:
  • שמן זית

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את חומרי הרוטב ומניחים בצנצנת סגורה במקרר.
  • 2. ממיסים במחבת חמאה ומטגנים בצל כ-8 דקות, עד הזהזבה. מסירים מהאש ומוסיפים את יתר חומרי המלית. מערבבים ומתבלים במלח ופלפל.
  • 3. מחממים גריל עליון בתנור.
  • 4. ממלאים את העגבניות: בכל עגבניה מפזרים קורט מלח וקורט סוכר וממלאים בתערובת. מסדרים על תבנית, מפזרים מעל גבינת פרמזן ומכניסים לתנור החם למשך 5 דקות.
  • 5. מגישים: יוצקים במרכז הצלחת 2 כפות יוגורט. מניחים את העגבניה בעודה חמה ובעזרת כפית קטנה מניחים מעל שארית קטנה ממילוי העגבניה, ועל הכול מעט שמן זית.
walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully