וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עגבניות ממולאות

רות אוליבר אוהבת להפתיע את האורחים שלה. לכן, כשהיא ממלאה עגבניות, היא מסתירה בפנים מכל טוב - החל מהבורגול, דרך גבינת הפטה, ועד הצנוברים ואגוזי המלך הקצוצים. מעדן.

מתכון מאת: רות אוליבר, מערכת וואלה!

עגבניות ממולאות. נמרוד סונדרס
עגבניות ממולאות

מצרכים למתכון

  • ל-20 יחידות:
  • 20 עגבניות קטנות מרוקנות מתוכן (את תוכן העגבניות קוצצים דק ושומרים בצלחת קטנטנה וזורים מעל מעט מלח)
  • לרוטב יוגורט:
  • 1 מיכל יוגורט
  • 1/2 מיכל שמנת חמוצה
  • 60 מל שמנת מתוקה
  • 2 שיני שום כתושות
  • מלח פלפל
  • 3 גבעולי נענע עלים קצוצים דק (אופציונלי)
  • למלית:
  • 50 גרם חמאה
  • 2 בצלים גדולים קצוצים
  • 1/2 כוס בורגול מושרה במים רותחים
  • 50 גרם צנוברים קלויים קצוצים
  • 50 גרם אגוזי מלך קלויים קצוצים
  • 150 גרם פטה מפוררת
  • 1 כוס עשבי תיבול קצוצים דק (לדוגמה פטרוזיליה, כוסברה, בזיליקום)
  • 50 גרם גבינת פרמזן מגורד דק
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • קורט קינמון
  • לקישוט:
  • 25 גרם גבינת פרמזן לפיזור
  • להגשה:
  • שמן זית

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את חומרי הרוטב ומניחים במקרר, בצנצנת סגורה.
  • 2. במחבת ממיסים חמאה ומטגנים בצל להזהבה במשך כ-8 דקות. מסירים מהאש ומוסיפים את יתר החומרי המלית מערבבים, מתבלים במלח ופלפל.
  • 3. מחממים גריל עליון בתנור.
  • 4. ממלאים את העגבניות: בכל עגבניה מפזרים קורט מלח וקורט סוכר וממלאים בתערובת, מסדרים על תבנית, מפזרים מעל גבינת פרמזן. מכניסים לתנור החם למשך 5 דקות.
  • 5. מגישים: יוצקים במרכז הצלחת 2 כפות יוגורט. מניחים את העגבנייה בעודה חמה ובעזרת כפית קטנה מניחים מעל שארית קטנה ממילוי העגבניה ועל הכל מעט שמן זית.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully