עגבניות ממולאות
רות אוליבר אוהבת להפתיע את האורחים שלה. לכן, כשהיא ממלאה עגבניות, היא מסתירה בפנים מכל טוב - החל מהבורגול, דרך גבינת הפטה, ועד הצנוברים ואגוזי המלך הקצוצים. מעדן.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-20 יחידות:
- 20 עגבניות קטנות מרוקנות מתוכן (את תוכן העגבניות קוצצים דק ושומרים בצלחת קטנטנה וזורים מעל מעט מלח)
- לרוטב יוגורט:
- 1 מיכל יוגורט
- 1/2 מיכל שמנת חמוצה
- 60 מל שמנת מתוקה
- 2 שיני שום כתושות
- מלח פלפל
- 3 גבעולי נענע עלים קצוצים דק (אופציונלי)
- למלית:
- 50 גרם חמאה
- 2 בצלים גדולים קצוצים
- 1/2 כוס בורגול מושרה במים רותחים
- 50 גרם צנוברים קלויים קצוצים
- 50 גרם אגוזי מלך קלויים קצוצים
- 150 גרם פטה מפוררת
- 1 כוס עשבי תיבול קצוצים דק (לדוגמה פטרוזיליה, כוסברה, בזיליקום)
- 50 גרם גבינת פרמזן מגורד דק
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- קורט קינמון
- לקישוט:
- 25 גרם גבינת פרמזן לפיזור
- להגשה:
- שמן זית
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את חומרי הרוטב ומניחים במקרר, בצנצנת סגורה.
- 2. במחבת ממיסים חמאה ומטגנים בצל להזהבה במשך כ-8 דקות. מסירים מהאש ומוסיפים את יתר החומרי המלית מערבבים, מתבלים במלח ופלפל.
- 3. מחממים גריל עליון בתנור.
- 4. ממלאים את העגבניות: בכל עגבניה מפזרים קורט מלח וקורט סוכר וממלאים בתערובת, מסדרים על תבנית, מפזרים מעל גבינת פרמזן. מכניסים לתנור החם למשך 5 דקות.
- 5. מגישים: יוצקים במרכז הצלחת 2 כפות יוגורט. מניחים את העגבנייה בעודה חמה ובעזרת כפית קטנה מניחים מעל שארית קטנה ממילוי העגבניה ועל הכל מעט שמן זית.