עוגת ט"ו בשבט

לרגל חג האילנות הקונדיטורית מיכל בוטון מציעה לכם לצאת מהקופסה ולאפות עוגת פירות יבשים משגעת עם טוויסט עדין של קוקוס.

מתכון מאת: מיכל בוטון, מערכת וואלה!
עוגת פירות

מצרכים

  • לתבנית בקוטר 24
  • 3 ביצים
  • 250 גרם סוכר
  • 250 גרם קרם קוקוס (חצי פחית+ 4 כפות)
  • 3/4 כוס שמן (150 מ"ל)
  • קורט מלח
  • 1 קליפת תפוז מגוררת
  • 300 גרם קמח
  • 8 גרם אבקת אפיה
  • 150 גרם תערובת פירות יבשים חתוכים גס (משמשים, שזיפים, דבלים, צימוקים וכל פרי יבש אחר שאוהבים)
  • לזיגוג:
  • 1/2 כוס אבקת סוכר (60 גרם)
  • 1/3 כוס מים (60 מ"ל)

אופן ההכנה

  • 1. מקציפים את הביצים והסוכר כ-8 דקות במהירות גבוהה.
  • 2. בזרם איטי, מוסיפים את השמן.
  • 3. בקערה נפרדת מאחדים בין קמח, אבקת אפיה, מלח וקליפת תפוז מגוררת.
  • 4. בהדרגה ולסירוגין מוסיפים לתערובת הרטובה מעט מתערובת היבשים תוך ערבוב קל ומיד לאחר מכן מעט מקרם הקוקוס וחוזר חלילה. חוזרים על הפעולה כ3 פעמים עד שהמסה אחידה.
  • 5. מוסיפים את תערובת הפירות היבשים בסוף ההקצפה ומערבבים קלות רק איחוד.
  • 6. ומעבירים לתבנית משומנת בקוטר 24 ס"מ ואופים בחום של 180 מעלות כארבעים דקות. יש לנעוץ קיסם במרכז העוגה כדי לוודא שהיא מוכנה. במידה והוא יוצא יבש – העוגה מוכנה. מצננים.
  • 7. הכנת הזיגוג: מנפים את אבקת הסוכר לכלי עם מים (כדי להימנע מגושי סוכר) ומערבבים היטב. מברישים את העוגה בזיגוג לאחר שהיא מתקררת לקבלת ברק מגרה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully