עוגת ט"ו בשבט
לרגל חג האילנות הקונדיטורית מיכל בוטון מציעה לכם לצאת מהקופסה ולאפות עוגת פירות יבשים משגעת עם טוויסט עדין של קוקוס.
מצרכים
- לתבנית בקוטר 24
- 3 ביצים
- 250 גרם סוכר
- 250 גרם קרם קוקוס (חצי פחית+ 4 כפות)
- 3/4 כוס שמן (150 מ"ל)
- קורט מלח
- 1 קליפת תפוז מגוררת
- 300 גרם קמח
- 8 גרם אבקת אפיה
- 150 גרם תערובת פירות יבשים חתוכים גס (משמשים, שזיפים, דבלים, צימוקים וכל פרי יבש אחר שאוהבים)
- לזיגוג:
- 1/2 כוס אבקת סוכר (60 גרם)
- 1/3 כוס מים (60 מ"ל)
אופן ההכנה
- 1. מקציפים את הביצים והסוכר כ-8 דקות במהירות גבוהה.
- 2. בזרם איטי, מוסיפים את השמן.
- 3. בקערה נפרדת מאחדים בין קמח, אבקת אפיה, מלח וקליפת תפוז מגוררת.
- 4. בהדרגה ולסירוגין מוסיפים לתערובת הרטובה מעט מתערובת היבשים תוך ערבוב קל ומיד לאחר מכן מעט מקרם הקוקוס וחוזר חלילה. חוזרים על הפעולה כ3 פעמים עד שהמסה אחידה.
- 5. מוסיפים את תערובת הפירות היבשים בסוף ההקצפה ומערבבים קלות רק איחוד.
- 6. ומעבירים לתבנית משומנת בקוטר 24 ס"מ ואופים בחום של 180 מעלות כארבעים דקות. יש לנעוץ קיסם במרכז העוגה כדי לוודא שהיא מוכנה. במידה והוא יוצא יבש העוגה מוכנה. מצננים.
- 7. הכנת הזיגוג: מנפים את אבקת הסוכר לכלי עם מים (כדי להימנע מגושי סוכר) ומערבבים היטב. מברישים את העוגה בזיגוג לאחר שהיא מתקררת לקבלת ברק מגרה.