וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אוזני המן שוקולד

בטעימת אוזני ההמן השנתית של וואלה אוכל, אוזני ההמן שוקולד של דלאל התגלו כמובחרות ביותר. הן אמנם דורשות כמה שעות הכנה מראש, אבל התוצאה שווה את המאמץ.

מתכון מאת: מערכת וואלה

אוזני המן של דלאל. מאיר כהן,
אוזני המן של דלאל/מאיר כהן

מצרכים למתכון

  • לכ- 50 אוזני המן:
  • לבצק:
  • 500 גרם קמח לבן (1/2 3 כוסות + כף)
  • 100 גרם אבקת שקדים
  • 180 גרם אבקת סוכר
  • 350 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 2 ביצים בינוניות (120 גרם)
  • למילוי קרם פטיסייר שוקולד:
  • 250 מ"ל חלב (כוס וכף)
  • 60 גרם חלמונים (מ-3 ביצים)
  • 70 גרם סוכר (1/4 כוס ו-2 כפות)
  • 30 גרם קורנפלור (3 כפות)
  • 20 גרם חמאה ללא מלח
  • 200 גרם שוקולד מריר לפחות 60%
  • 20 גרם אבקת קקאו
  • 150 גרם שוקולד צ'יפס מריר

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את המלית: מביאים לרתיחה בסיר קטן את החלב ו-2 כפיות סוכר ומורידים מהאש.
  • 2. במקביל, מקציפים בעזרת מטרפה את החלמונים עם שאר הסוכר ואר כך עם הקורנפלור.
  • 3. תוך כדי ערבוב מזלפים מתערובת החלב אל תוך החלמונים עד שכשליש מהמסה נמצאת בקערת החלמונים (השוואת טמפרטורות).
  • 4. מחזירים את כל המסה אל החלב שנשאר בסיר ומבשלים על אש קטנה תוך כדי ערבוב רציף עד לבעבוע ראשוני.
  • 5. מכבים את האש, מוסיפים את החמאה וטורפים היטב למסה הומוגנית. מוסיפים את השוקולד והקקאו ומערבבים היטב עד לקבלת קרם חלק. מעבירים לכלי אחסון, מכסים את פני הקרם בניילון נצמד (מצמידים למניעת קרום). משהים כ-20 דקות בחוץ ומעבירים למקרר עד שקר לגמרי (הקרם יכול להחזיק כיומיים במקרר).
  • 6. מכינים את הבצק: מערבבים את הקמח, אבקת השקדים, אבקת הסוכר והמלח כחצי דקה במיקסר. מוסיפים את קוביות חמאה ומערבלים בעזרת וו גיטרה עד לקבלת מרקם חולי.
  • 7. מוסיפים את הביצים ומערבבים עד שהבצק מתגבש, בשלב זה לשים עוד כדקה, מוציאים מהמיקסר לשים מספר שניות ידנית, יוצרים מלבן בגודל מחברת לערך, עוטפים בניילון ומניחים מספר שעות במקרר.
  • 8. מוציאים מהמקרר, לשים מעט להשוואת טמפרטורה ומרדדים לעובי של 2 מילימטר, קורצים לעיגולים בקוטר 6 ס"מ בערך. מניחים לשעה במקרר.
  • 9. לפני זילוף מוציאים גם את המילוי מהמקרר ומרככים את הקרם בעזרת לקקן או במיקסר עם וו גיטרה ומערבבים עם שוקולד צ'יפס.
  • 10. מזלפים בעזרת שק זילוף מעט מהמילוי (ככפית), אם אין שק זילוף אז בעזרת 2 כפיות.
  • 11. צובטים לצורת משולש ומעבירים למקרר לשעתיים (את רבע שעה האחרונה עדיף לשים בפריזר).
  • 12. מכניסים לתנור שחומם מראש ל170 מעלות לכ-10 דקות עד שהפינות מקבלות צבע חום בהיר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully