וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

המנטעשן- אוזני המן במילוי פרג

מתכון להמנטעשן הקלאסי של הקונדיטוריה הוותיקה "עדית" בתל אביב, שמתובלים בטעם נוסטלגי

מתכון מאת: מערכת וואלה

אוזני המן בעדית. אפיק גבאי
אוזני המן בעדית

מצרכים למתכון

  • -40-50 אוזני המן:
  • 500 גרם קמח
  • 300 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 40 מ"ל מיץ תפוזים
  • 1 ביצה קטנה
  • 125 גרם סוכר
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • קליפת לימון מגוררת מ-1/2 לימון
  • למלית הפרג:
  • 170 גרם פרג טחון
  • 210 גרם סוכר
  • 300 ליטר חלב (אפשר להשתמש גם במים, אבל עדיף חלב)
  • 35 גרם חמאה
  • 130 גרם פירורים כהים (ביסקוויטים טחונים)
  • קליפת לימון מגוררת מ-1/2 לימון
  • 1/2 כפית תמצית רום
  • חלבון מביצה קטנה

אופן ההכנה

  • 1. למלית הפרג: מרתיחים בסיר את הסוכר, החלב והחמאה. כאשר התערובת רותחת, מוסיפים את הפרג. מביאים לרתיחה, ואז מכבים את האש.
  • 2. מוסיפים את שאר המצרכים: פירורים כהים, גרידת לימון, מעט תמצית רום וחלבון (שתפקידו לקשור את כל המלית יחד).
  • 3. מניחים למלית להצטנן במקרר, ומוציאים לפני הזילוף. אם המלית סמיכה מדי, אפשר לדלל אותה לפני הזילוף עם מעט חלב.
  • 4. מכינים את הבצק: מכניסים למעבד המזון (וו לישה, מהירות נמוכה-בינונית) את החמאה והסוכר.
  • 5. לאחר שהחמאה והסוכר הפכו למעין קרם סמיך, מוסיפים את הביצים בהדרגה.
  • 6. לאחר כ-2 דקות וכאשר המסה הופכת לאחידה, מוסיפים בהדרגה את מיץ התפוזים.
  • 7. מוסיפים את התמציות: תמצית וניל ותמצית לימון (או גרידת לימון). שמים כפקק מכל תמצית.
  • 8. בגלל פעילות מעבד המזון, חלק מהמסה נדבקת לדפנות המיכל. שרמן ממליץ לעצור מדי פעם, ו"לגרד" את הדפנות עם לקקן.
  • 9. כאשר המסה מגיעה למרקם של "קרם מוקצף וחלק", מוסיפים את הקמח. עוצרים את פעולת המיקסר, מוסיפים את כל הכמות של הקמח בבת אחת, ומפעילים בשנית.
  • 10. שרמן מדגיש כי יש לעבד את הקמח לתוך המסה עד ספיגה, ולא מעבר לזה! יש להימנע מעיבוד יתר שעלול לפגוע בצורת העוגיות. ברגע שלא רואים יותר קמח – יש לעצור את פעולת המיקסר.
  • 11. מקמחים את משטח העבודה, ומרדדים את הבצק לעובי של כ-1/2 ס"מ. קורצים מהבצק עיגולים, מוציאים את עודפי הבצק כך שנשארים על המשטח רק עיגולי הבצק. מכניסים את המילוי לשקית זילוף, ומזלפים אותו במרכז כל עיגול. הכמות היא קצת יותר מכפית.
  • 12. סוגרים את עיגולי הבצק: סוגרים בצד אחד, כך שיוצרים בעצם "שפיץ" אחד, ואז את החלק התחתון שנותר מצמידים ל-2 הקצוות. לא מכסים את כל המילוי – משאירים לו "פתח איוורור".
  • 13. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות למשך כ-25 דקות (אוזני ההמן צריכים לקבל צבע בהיר). החום הגבוה הוא על מנת שהעוגיות לא ייפתחו ויימרחו תוך כדי האפייה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully