מתכונים חמים

סלט אבוקדו ואפרסמון בוינגרט פרג

סלט צבעוני מנוקד גרירי פרג.

מתכון מאת: פליס גלזר, מערכת וואלה!
  • 10 דקות סה"כ

  • קל להכנה

מנות עם פרג (צילום: נמרוד סונדרס)

מחשבון המרות

מצרכים

  • חומרים ל-4 מנות
  • 3 אבוקדו גדולים בשלים אך מוצקים, מקולפים, חצויים וחתוכים לקוביות או למקלות
  • 3 אפרסמונים, חתוכים לקוביות או מקלות
  • 2-3 כפות בצל אדום קצוץ דק
  • עלי כוסברה לקישוט
  • לרוטב:
  • ¼ כוס דבש
  • ½ שמן זית, או שמן אחר
  • ½ 5 כפות חומץ יין לבן
  • 1 בצל ירוק קצוץ דק
  • ½ כפית חרדל דיז'ון, עדיף עם גרגרים
  • מלח לפי הטעם
  • כמה עלי טרגון טריים או קורט יבש (לא חובה)
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הרוטב על ידי ערבוב כל החומרים ביחד בממחה (בלנדר) חוץ מהפרג. בוחשים פנימה את הפרג. שמים בצד.
  • 2. בקערה, מערבבים את האבוקדו, אפרסמון ובצל אדום. יוצקים מעל מספיק מהרוטב כדי להרטיב את הסלט ומערבבים בעדינות. מקשטים בכוסברה ומגישים את יתרת הרוטב בצד. מגישים בכוסות אישיות או על עלי חסה.
  • עוד רעיון להגשה: מחלקים את עלי החסה בין צלחות ההגשה ומסדרים למעלה אבוקדו פרוס דק, כאשר פרוסה אחת מונחת על קצוות השנייה לסירוגין עם פרוסות אפרסמון (אם רוצים להכין את פרוסות האבוקדו מבעוד מועד, יש להבריש אותם במיץ תפוזים, לימון או קלמנטינה כדי שלא ישחירו). מטפטפים למעלה טיפות של רוטב ומגישים מיד.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully