וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק מינסטרונה עשיר

מלבד שם למרק, המילה "מינסטרונה" פרושו "בלגן" – והמרק הזה הוא אכן יכול להכיל בלגן של ירקות שונים. בתוספת עדשים ו/או פסטה, הוא גם מהווה ארוחה בצלחת.

מתכון מאת: פליס גלזר, מערכת וואלה

אוכלים בריא פסטו ומינסטרונה. נמרוד סונדרס
אוכלים בריא פסטו ומינסטרונה

מצרכים למתכון

  • לכ-6 מנות (ניתן להקפיא):
  • 1/2 1 עד 2- קילו עגבניות רכות
  • מעט מים
  • 5 שיני שום כתושות
  • אורגנו, מרווה, בזיליקום (יבשים או טריים קצוצים)
  • כף דבש או סוכר קנים טבעי (לא חובה אבל רצוי להוסיף אם העגבניות חמוצות)
  • פלפל שחור ומלח לפי הטעם
  • ירקות למרק:
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 1 קולרבי, מקולף וחתוך לקוביות או רצועות
  • 1 תפוח אדמה בינוני עם קליפה דקה חתוך לקוביות (אין צורך לקלף)
  • 2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
  • 1 קישוא בינוניי רצוי מזן זוקיני ו/או צהובים חתוכים לקוביות
  • 2 גבעולי סלרי אמריקאי קצוצים
  • 4 עלי דפנה
  • מלח ופלפל גרוס לפי הטעם
  • 1-2 כפות שמן זית
  • 50 גרם פסטה קטנה מבושלת ומסוננת
  • עלי בזיליקום קצוצים , לקישוט

אופן ההכנה

  • 1. חותכים את העגבניות לקוביות ומכניסים לסיר עם מעט מים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את אש, ומוסיפים שום וחומרי התיבול פני הטעם. מבשלים על אש בינונית עד שהעגבניות רכות. מרסקים בבלנדר ומחזירים לסיר.
  • 2. מוסיפים את כל יתרת החומרים מלבד הפסטה ומבשלים 30 דקות או עד שהירקות מוכנים. טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים את הפסטה, מחממים שוב ומגישים עם בזיליקום לקישוט. מגישים עם גבינת פרמזן מגוררת.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully