- 1. מכינים שמן שום: שמים את כל החומרים בסיר קטן על אש בינונית-נמוכה, ומוסיפים את שיני השום הקלופות וגבעולי התימין. מביאים את השמן לרתיחה על להבה גבוהה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כחצי שעה עד שהשום מתרכך. מסננים.
-
- 2. חולטים את העגבניות: יוצרים חיתוך קטן בתחתית כל עגבנייה בעזרת סכין קטנה וחדה, מניחים במים רותחים לכחצי דקה ומיד מעבירים למי קרח, וקולפים.
-
- 3. את העגבניות הקלופות מוסיפים לשמן השום ומשרים כשעה או לילה במקרר לספיגת טעמים.
-
- 4. מכינים שמן בזיליקום: מפרידים מצרור הבזיליקום כוס אחת דחוסה של עלים (בוחרים 10 עלים יפים ושומרים בצד). מרתיחים 4 כוסות מים בסיר גדול וממליחים היטב את המים.
-
- 5. מוסיפים את כוס עלי הבזיליקום ומבשלים למשך כדקה על להבה גבוהה, מסננים ומיד מעבירים לאמבט מי קרח לעצירת הבישול.
-
- 6. לאחר כ-2 דקות שולים את עלי הבזיליקום וסוחטים היטב. מעבירים למעבד מזון וטוחנים למחית חלקה, תוך הוספה של כחצי כוס שמן זית. טוחנים יחד כ-3 דקות. מסננים דרך מסננת דקה, לקבלת שמן ירוק וארומטי. מאחסנים בקירור עד השימוש (אם השמן נקרש במקרר, ניתן לחמם מעט באמבט מים חמים).
-
- 7. מכינים בזיליקום פריך: מחממים חצי כוס שמן קנולה במחבת רחבה. כשהשמן חם (לא מעשן) מוסיפים את עלי הבזיליקום אחד אחד. מטגנים 10-15 שניות, שולים בעזרת כף מחוררת ומניחים על נייר סופג.
-
- 8. מגישים: בוצעים את המוצרלה, מניחים עגבניות מעל, מתבלים בשמן הבזיליקום, במלח, פלפל והבזיליקום הפריך.