"אורז" כרובית בלי פחמימות
אם יש לכם בבית כרובית ושאר ירקות, אתם יכולים להכין סלט חם כשהכרובית, עם קצת מים רותחים, הופכת לאורז. רות אוליבר חוסכת לכם פחמימות
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4-6 מנות:
- 1 כרובית בינונית
- 2 כפות שמן קנולה
- 2 כפות שמן שומשום
- 1 פלפל אדום חתוך לרצועות
- 1 בצל חצוי ופרוס לרצועות
- 1 גזר חתוך למקלונים
- 1 חבילה פטריות פרוסות
- 3 בצלים ירוקים חתוכים לרצועות
- 2 כפות סויה מתוקה
- 2 כפות צ'ילי מתוק
- 2 כפות קטשופ חריף
- 4 שיני שום קצוץ
- כוסברה
אופן ההכנה
- 1. מגרדים את הכרובית על פומפייה גסה, כך שמתקבלים פירורים קטנים. מעבירים לקערה, יוצקים מעל מים רותחים, מכסים ומניחים בצד ל-15 דקות, ומסננים היטב.
- 2. מחממים שמן קנולה ושמן שומשום, מקפיצים את הירקות 4-5 דקות. מוסיפים סויה מתוקה, צ'ילי, קטשופ ושום, ומערבבים.
- 3. מרכיבים מנה: מערימים פתיתי כרובית מעל כמה כפות של ירקות מוקפצים, מפזרים כוסברה, ומגישים.