- 1. שוטפים את הגריסים ושמים בסיר עם המים. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה כ 25 דקות עד שהמים נספגים. מסירים מהאש, שוטפים במים קרים, מסננים היטב ומקררים אם לא משתמשים בו מיד.
-
- 2. חולטים את השעועית במים רותחים מומלחים רק עד שהיא מוכנה אך עדיין בצבע עז ופריכה (לחילופין, יש כאלה שאוהבים לפרוס דק את השעועית הירוקה ולהוסיף בלי בישול כלל לסלט).
-
- 3. רוטב: מערבבים את החומרים לרוטב בצנצנת עם מכסה, סוגרים ומנערים היטב. יוצקים מחצית על הסלט, מערבבים ומוסיפים את השעועית, בצל, עגבניות שרי וקליפת לימון. כדאי לשמור חלק מהרוטב כדי להרטיב את הסלט לפני ההגשה.