וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סלט ניסואז גריסים בווינגרט

מתכון מאת: פליס גלזר, מערכת וואלה

אוכל בריא לשבועות. נמרוד סונדרס
אוכל בריא לשבועות

מצרכים למתכון

  • ל-4-6 מנות
  • ½ 1 כוסות גריסי פנינה
  • 3 כוסות מים
  • 250 גרם שעועית ירוקה טרייה, ללא קצוות, חצויות לרוחב
  • 2 בצלים אדומים קטנטנים (או אחד בינוני) פרוסות דק
  • 6 עגבניות שרי, רצוי כהות עם תוספת ליקופן, חתוכות לרבעים
  • קליפה מלימון אחד בינוני-קטן, קצוץ לקוביות קטנות
  • 1/4 כוס זיתים שחורים קצוצים או שלמים
  • לרוטב:
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 2-3 כפות מיץ לימון או חומץ בן יין לבן
  • שן שום גדולה, כתושה
  • פלפל שחור
  • רבע כפית או יותר חרדל
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
  • 1/2 1 כפות צלפים קטנים או גדולים קצוצים

אופן ההכנה

  • 1. שוטפים את הגריסים ושמים בסיר עם המים. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה כ – 25 דקות עד שהמים נספגים. מסירים מהאש, שוטפים במים קרים, מסננים היטב ומקררים אם לא משתמשים בו מיד.
  • 2. חולטים את השעועית במים רותחים מומלחים רק עד שהיא מוכנה אך עדיין בצבע עז ופריכה (לחילופין, יש כאלה שאוהבים לפרוס דק את השעועית הירוקה ולהוסיף בלי בישול כלל לסלט).
  • 3. רוטב: מערבבים את החומרים לרוטב בצנצנת עם מכסה, סוגרים ומנערים היטב. יוצקים מחצית על הסלט, מערבבים ומוסיפים את השעועית, בצל, עגבניות שרי וקליפת לימון. כדאי לשמור חלק מהרוטב כדי להרטיב את הסלט לפני ההגשה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully