וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק אטריות ותרד תאילנדי

זהו מרק סופר-קל לעשות, קליל ומלא טעם – והוא מוכן תוך דקות ספורות. אפשר להוסיף גם קוביות טופו, אם רוצים

מתכון מאת: פליס גלזר, מערכת וואלה

מרק בריא לשבועות שבועות. דניה ויינר, מתוך הספר "פשוט בריא", הוצאת מודן, מערכת וואלה! NEWS
מרק בריא לשבועות שבועות/דניה ויינר, מתוך הספר "פשוט בריא", הוצאת מודן

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 2 כוסות חלב סויה ללא סוכר ומלח
  • 2 כוסות מים
  • 1 כפית מלח
  • 2 כוסות דחוסות עלי תרד טריים, (רצוי תרד תורכי) ללא גבעולים (כ250 גרם טרי)
  • 1 כפית שמן שומשום כהה
  • 1 כפית ג'ינג'ר קצוץ דק
  • 1 שן שום כתושה
  • 2 כפיות סוכר קנים טבעי (לא סוכר קוקוס)
  • ½ כוס גזר מגורר דק
  • רוטב סויה לפי הטעם
  • חופן אטריות אורז דקות
  • ½ כוס נבטים סיניים
  • לקישוט
  • כוסברה קצוצה או 2 בצלים ירוקים פרוסים דק ומטוגנים להזהבה

אופן ההכנה

  • 1. בסיר בינוני, מערבבים חלב סויה, מים ומלח ומביאים לרתיחה על אש בינונית. בוחשים מדי פעם.
  • 2. שוטפים קלות את עלי התרד ושמים בסיר ללא תוספת מים. מביאים לרתיחה ומבשלים כדקה או שתיים עד שהתרד מתרכך ומתכווץ. מסננים וסוחטים היטב ומוסיפים לסיר. שוברים את האטריות לתוך הסיר ומבשלים כ-4-5 דקות עד שהאטריות מוכנות.
  • 3. מנמיכים את האש ומתבלים בשמן שומשום, ג'ינג'ר, שום וסוכר. מוסיפים כמה טיפות רוטב סויה, טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים גזר ונבטים ומבשלים עוד דקה.
  • 4. מקשטים בכוסברה או בבצל ירוק ומגישים.
  • מבוסס על מתכון בספר "פשוט בריא" של פיליס גלזר בהוצאת מודן.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully