וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פאי שוקולד ואגסים ביין

הפרי העסיסי הזה רק מבקש שתכינו ממנו עוגות. אורלי פלאי וצחי בוקששתר אופים פאי אגסים מבושלים ביין אדום ובציפוי שוקולדי מגרה.

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין וצחי בוקששתר, מערכת וואלה

מצרכים למתכון

  • לתבנית פאי בקוטר 24 ס"מ:
  • לבצק:
  • 175 גרם קמח
  • 30 גרם סוכר
  • 30 גרם שקדים טחונים
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • 125 גרם חמאה מלוחה קרה חתוכה לקוביות
  • קורט אגוז מוסקט מגורר
  • 3 כפות מי קרח
  • למילוי:
  • 2 כפות סוכר
  • 1/4 כפית סוכר חום
  • 1 כפית סוכר וניל/ 1 כפית תמצית וניל
  • יין אדום
  • 8 אגסים בשלים
  • 100 גרם חמאה
  • 50 גרם קקאו
  • 1 ביצה
  • 150 גרם סוכר
  • 50 גרם קמח
  • להגשה:
  • 2 מהאגסים המבושלים
  • 1/3 כוס שמנת מתוקה

אופן ההכנה

  • 1. להכנת הבצק: מעבדים את מרכיבי הבצק במעבד מזון, ללא המים, רק עד שמתקבלים פירורים. מוסיפים את המים, ומעבדים רק עד קבלת כדור בצק.
  • 2. שוטחים את הבצק על התחתית והדפנות של תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ. מפזרים מעל את שתי כפות הסוכר (ממרכיבי המילוי), מכסים ביריעת ניילון נצמד ומצננים 1/2 שעה במקרר.
  • 3. בינתיים מכינים את האגסים: קולפים וחוצים, מרחיקים את הליבה והגרעינים, שמים בשכבה אחת בסיר רחב ומכסים ביין אדום עם רבע כפית סוכר חום.
  • 4. מביאים לרתיחה, מנמיכים מעט את האש, ומבשלים עד שהאגסים התחילו להתרכך אך שומרים על צורתם. בעזרת כף מחוררת מוציאים מהיין ומצננים. 6 מהאגסים החצויים מניחים על הבצק המצונן. שניים שומרים להגשה.
  • 5. אופים 1/4 שעה בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות. מוציאים מהתנור.
  • 6. בינתיים ממיסים את החמאה בסיר קטן על אש נמוכה, או במיקרוגל. מוסיפים את הקקאו ובוחשים היטב, לא על האש.
  • 7. בקערה קטנה טורפים במזלג את הביצה עם הסוכר ומערבבים עם תערובת הקקאו. מוסיפים את הקמח והווניל ויוצקים על האגסים. מחליקים בעזרת מרית.
  • 8. אופים 1/4 שעה נוספת, מבלי לייבש. מוציאים מהתנור ומגישים כשעדיין חמים לצד שמנת מתוקה מוקצפת או גלידת וניל. הפאי נשמר היטב במקרר.
  • פאי לימון

  • עוגת קרם פטיסייר על בצק פריך מתוק

  • קריספי פצפוצי שוקולד וטוויקס

  • עוגיות תותים ושוקולד

  • סופרבול קקאו

  • עוגת היער השחור

  • בראוניז שוקולד-בננה

  • חיתוכיות שוקולד ותפוזים

  • פאדג' שוקולד בננה

  • פאדג' שוקולד תפוז

  • רולדת קוקוס עם פירות

  • סקונס פירות יער ושוקולד לבן

  • עוגת בננה בחושה וגלידת שוקולד

  • עוגת בראוניז וגלידת בננה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully