- 1. להכנת הבצק: מעבדים את מרכיבי הבצק במעבד מזון, ללא המים, רק עד שמתקבלים פירורים. מוסיפים את המים, ומעבדים רק עד קבלת כדור בצק.
-
- 2. שוטחים את הבצק על התחתית והדפנות של תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ. מפזרים מעל את שתי כפות הסוכר (ממרכיבי המילוי), מכסים ביריעת ניילון נצמד ומצננים 1/2 שעה במקרר.
-
- 3. בינתיים מכינים את האגסים: קולפים וחוצים, מרחיקים את הליבה והגרעינים, שמים בשכבה אחת בסיר רחב ומכסים ביין אדום עם רבע כפית סוכר חום.
-
- 4. מביאים לרתיחה, מנמיכים מעט את האש, ומבשלים עד שהאגסים התחילו להתרכך אך שומרים על צורתם. בעזרת כף מחוררת מוציאים מהיין ומצננים. 6 מהאגסים החצויים מניחים על הבצק המצונן. שניים שומרים להגשה.
-
- 5. אופים 1/4 שעה בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות. מוציאים מהתנור.
-
- 6. בינתיים ממיסים את החמאה בסיר קטן על אש נמוכה, או במיקרוגל. מוסיפים את הקקאו ובוחשים היטב, לא על האש.
-
- 7. בקערה קטנה טורפים במזלג את הביצה עם הסוכר ומערבבים עם תערובת הקקאו. מוסיפים את הקמח והווניל ויוצקים על האגסים. מחליקים בעזרת מרית.
-
- 8. אופים 1/4 שעה נוספת, מבלי לייבש. מוציאים מהתנור ומגישים כשעדיין חמים לצד שמנת מתוקה מוקצפת או גלידת וניל. הפאי נשמר היטב במקרר.