סלט עדשים שחורות

סלטים המשלבים קטניות ודגנים מקבלים מראה חגיגי במיוחד וטעם עשיר ובלתי צפוי. השילוב בין הבטטות לעדשים מוצלח מאוד ומרים את הסלט מדרגה

מתכון מאת: אביגיל מייזיליק, מערכת וואלה!
נושא: סלט עדשים שחורות, מתוך הספר "פשוט טעים ובריא" אביגיל מייזליק. דניאל לילה
נושא: סלט עדשים שחורות, מתוך הספר "פשוט טעים ובריא" אביגיל מייזליק

מצרכים

  • ל-5 מנות:
  • 1 כוס עדשים שחורות
  • 2 בטטות דקות קלופות
  • פלפל אדום
  • 2 מלפפונים
  • 2 גבעולי בצל ירוק
  • 2 כפות שמן זית לאפייה
  • לרוטב:
  • מיץ מלימון אחד
  • 4 כפות שמן זית
  • שן שום אחת כתושה
  • 1/4 כפית דבש או סילאן
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים את העדשים בסיר עם מי מלח כחצי שעה או עד שהעדשים מתרככות. מסננים היטב ומצננים.
  • 2. חוצים את הבטטות ופורסים לחצאי עיגול. פורסים את הפלפל האדום לרצועות.
  • 3. מניחים את הירקות על תבנית בינונית, יוצקים את שמן הזית, ואופים בחום של 220 מעלות למשך 12-10 דקות, עד שהירקות נעשים רכים וזהובים.
  • 4. חותכים את הבצל הירוק לעיגולים ומעבירים את העדשים וכל הירקות לקערה. מערבבים את כל רכיבי הרוטב ויוצקים על
  • הסלט. משהים כשעה לפני ההגשה לספיגת טעמים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully