סלט עדשים שחורות
סלטים המשלבים קטניות ודגנים מקבלים מראה חגיגי במיוחד וטעם עשיר ובלתי צפוי. השילוב בין הבטטות לעדשים מוצלח מאוד ומרים את הסלט מדרגה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-5 מנות:
- 1 כוס עדשים שחורות
- 2 בטטות דקות קלופות
- פלפל אדום
- 2 מלפפונים
- 2 גבעולי בצל ירוק
- 2 כפות שמן זית לאפייה
- לרוטב:
- מיץ מלימון אחד
- 4 כפות שמן זית
- שן שום אחת כתושה
- 1/4 כפית דבש או סילאן
- מלח ופלפל
אופן ההכנה
- 1. מבשלים את העדשים בסיר עם מי מלח כחצי שעה או עד שהעדשים מתרככות. מסננים היטב ומצננים.
- 2. חוצים את הבטטות ופורסים לחצאי עיגול. פורסים את הפלפל האדום לרצועות.
- 3. מניחים את הירקות על תבנית בינונית, יוצקים את שמן הזית, ואופים בחום של 220 מעלות למשך 12-10 דקות, עד שהירקות נעשים רכים וזהובים.
- 4. חותכים את הבצל הירוק לעיגולים ומעבירים את העדשים וכל הירקות לקערה. מערבבים את כל רכיבי הרוטב ויוצקים על
- הסלט. משהים כשעה לפני ההגשה לספיגת טעמים.