וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מי נהנה יותר, ההורים או הילדים? עוגיות "מקל סבא"

לקראת החופש הגדול מירב שיינר מלמדת להכין עוגיות צבעוניות ומשמחות בצורת מקל סבא - מחווה לילדים שהיום הם כבר הורים לילדים אחרים

עוגיות מקל סבא. אפיק גבאי
עוגיות מקל סבא/אפיק גבאי

בעוד ימים ספורים ינעלו שערי בתי הספר היסודיים והגנים, ויפתחו הקייטנות, הנופשונים, השדות, החופים והנופים לקראתם של ילדים צוהלים ונטולי דאגות. ההורים יכולים להלין עד מחר על מר גורלם בחופש הגדול, אבל אין מתוק ומהנה ממנו עבור הילדים כן, אולי כבר שכחתם, אתם ההורים, איך חיכיתם ליום האחרון ללימודים: למילות הפרידה בספרי הזכרון, לחולצת השכבה, לתמונת המחזור, לתעודה שניסיתם להסתיר, למסיבת הסיום, לברכות ולאיחולים ובעיקר לפינוקים הקטנים שחיכו לכם בתוך שקית הממתקים.

כילדה אני זוכרת היטב, איך תמיד השתרבב לו 'מקל סבא' לשקית שקיבלנו בסוף השנה - אותו אהבתי לאכול ראשון. ובאמת שלא היה לו טעם מיוחד, רק אוסף ארוך של סוכריות צבעוניות ומשמחות, שיותר מכל סימלו עבורי את הקיץ.

כל המתכונים לחופש הגדול מחכים לכם כאן

עוגיות מקל סבא

מתכון מאת: מירב שיינר-דנצ'נקו, מערכת וואלה! אוכל

עוגיות מקל סבא. אפיק גבאי
עוגיות מקל סבא

מצרכים למתכון

  • ל-15-20 עוגיות בינוניות / 12 גדולות

    • 350גרםקמח (1/2 2 כוסות)
    • 200גרםחמאה בטמפ' החדר
    • 130גרםסוכר (1/2 כוס + 3 כפות)
    • ביצה M
    • כפיתתמצית וניל
    • כפיתאבקת אפייה
    • ½כפיתצבע מאכל אדום טבעי
    • 2-3כפותסוכריות צבעוניות

אופן ההכנה

איך מכינים עוגיות מקל סבא?

  • 1
    בתוך קערה בינונית מקרימים את הסוכר, הביצה, החמאה ותמצית הווניל עד לקבלת מרקם חלק.
  • 2
    מוסיפים בהדרגה את הקמח ואבקת האפייה ומעבדים לבצק חלק.
  • 3
    מחלקים את הבצק לשניים: לחלקו האחד מוסיפים את הצבע האדום, ולאחר את הסוכריות הצבעוניות. מעבדים מעט כל אחד עד להטמעה.
  • 4
    משטחים כל בצק למלבן, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.
  • 5
    בעזרת כפית נוטלים עיגולים מתוך הבצקים, אחד מכל בצק, ומגלגלים לצורת 'נחש'.
  • 6
    כורכים את הנחשים אחד עם השני ומכופפים בקצה לצורת 'מקל סבא'.
  • 7
    מניחים בעדינות על תבנית מרופדת נייר אפייה ומכניסים למקרר לרבע שעה.
  • 8
    מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים 8 דקות. בתום האפייה מוציאים ומשאירים בתבנית ל-2 דקות נוספות. כשהעוגיות מתייצבות, מעבירים על גבי רשת צינון.
    בעזרת כפית נוטלים עיגולים מתוך הבצקים, אחד מכל בצק, ומגלגלים לצורת 'נחש'/אפיק גבאי
    כורכים את הנחשים אחד עם השני/אפיק גבאי
    עוגיות מקל סבא/אפיק גבאי
    מכופפים לצורת 'מקל סבא'/אפיק גבאי

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    1
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully