וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגיות על מקל

שעשוע נחמד, מושלם לימי חופש או לשבתות, שתמיד מצליח להדליק ילדים (וגם מבוגרים הצעירים ברוחם). פשוט קורצים עוגיות בכל צורה שרוצים, ונועצים בהן מקל או שיפוד לפני האפייה.

מתכון מאת: ערן שוורצברד, מערכת וואלה

עוגיות על מקל של ערן שוורצברד. נמרוד סונדרס
עוגיות על מקל של ערן שוורצברד

מצרכים למתכון

  • ל-30-35 עוגיות:
  • 200 גרם חמאה
  • 200 גרם (3/4 כוס) סוכר דמררה
  • 60 גרם (1/3 כוס) סוכר
  • 4 גרם (1 כפית) קינמון
  • 2 גרם (קורט) מלח
  • 1 ביצה
  • 15 מ"ל (1 כף) חלב
  • 400 גרם (3 כוסות) קמח
  • 6 גרם (2 כפיות) אבקת אפייה
  • מקלות ארטיק או שיפודים

אופן ההכנה

  • 1. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה, הסוכר החום והסוכר הרגיל, עד שמתקבל קרם.
  • 2. מוסיפים קינמון, מלח, ביצים וחלב. מערבלים היטב.
  • 3. מוסיפים קמח ואבקת אפייה. מערבלים עד שנוצר בצק אחיד ומעבירים למקרר לשעה.
  • 4. מרדדים לעובי של 4 מ"מ, וקורצים עוגיות בכל צורה שבוחרים.
  • 5. מסדרים את העוגיות על תבנית שרופדה בנייר אפייה, מברישים במעט מים ומפזרים מעט סוכר רגיל.
  • 6. נועצים מקל או שיפוד בכל עוגייה ואופים ב-165 מעלות, כ-12 דקות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully