מתכונים חמים

עוגיות על מקל

שעשוע נחמד, מושלם לימי חופש או לשבתות, שתמיד מצליח להדליק ילדים (וגם מבוגרים הצעירים ברוחם). פשוט קורצים עוגיות בכל צורה שרוצים, ונועצים בהן מקל או שיפוד לפני האפייה.

מתכון מאת: ערן שוורצברד, מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

עוגיות על מקל של ערן שוורצברד (צילום: נמרוד סונדרס)

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-30-35 עוגיות:
  • 200 גרם חמאה
  • 200 גרם (3/4 כוס) סוכר דמררה
  • 60 גרם (1/3 כוס) סוכר
  • 4 גרם (1 כפית) קינמון
  • 2 גרם (קורט) מלח
  • 1 ביצה
  • 15 מ"ל (1 כף) חלב
  • 400 גרם (3 כוסות) קמח
  • 6 גרם (2 כפיות) אבקת אפייה
  • מקלות ארטיק או שיפודים
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה, הסוכר החום והסוכר הרגיל, עד שמתקבל קרם.
  • 2. מוסיפים קינמון, מלח, ביצים וחלב. מערבלים היטב.
  • 3. מוסיפים קמח ואבקת אפייה. מערבלים עד שנוצר בצק אחיד ומעבירים למקרר לשעה.
  • 4. מרדדים לעובי של 4 מ"מ, וקורצים עוגיות בכל צורה שבוחרים.
  • 5. מסדרים את העוגיות על תבנית שרופדה בנייר אפייה, מברישים במעט מים ומפזרים מעט סוכר רגיל.
  • 6. נועצים מקל או שיפוד בכל עוגייה ואופים ב-165 מעלות, כ-12 דקות.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully