פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מתכונים חמים

      עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד – שוגר דדי (אפיק גבאי)
      עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד – שוגר דדי (אפיק גבאי)

      מצרכים

      • לכ-40 עוגיות:
      • 120 גרם חמאה חתוכה לקוביות
      • 50 גרם חמאת בוטנים – מומלץ להשתמש בחמאת הבוטנים של סקיפי במרקם צ'אנקי עם בוטנים גרוסים
      • 180 גרם (כוס פחות כף) סוכר
      • 50 גרם בוטנים קלויים גרוסים
      • חלמון מביצה אחת
      • 250 גרם קמח (מומלץ קמח עוגיות)
      • 2 גרם (1/2 כפית) אבקת אפייה
      • 50 גרם שוקולד צ'יפס מריר

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
      • 2. לקערה, מנפים את הקמח ואבקת האפייה ומניחים בצד.
      • 3. במיקסר עם וו מקצף, מקציפים את החמאה, חמאת הבוטנים והסוכר, עד קבלת עיסה במרקם חלק ובהיר.
      • 4. מוסיפים את החלמון והבוטנים הקצוצים, ממשיכים לערבב כ-10 שניות. מוסיפים את תערובת הקמח.
      • 5. מוסיפים את השוקולד ומערבבים רק עוד 10 שניות.
      • 6. במידה והבצק יבש מעט, ניתן להוסיף כ 2-3 כפיות מים קרים.
      • 7. מגלגלים את הבצק לנקניקים בקוטר 3 ס"מ ומצננים במקרר לפחות שעתיים.
      • 8. פורסים את "נקניק" הבצק לפרוסות בעובי 6-8 מ"מ.
      • 9. מסדרים על מגש אפייה עם נייר אפייה את העוגיות תוך שמירה על רווח של לפחות 1 ס"מ.
      • 10. אופים 10 -12 דקות עד השחמה קלה.
      • * יש לצנן את העוגיות לפני הגשה / אריזה.

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -