וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד

מתכון מאת: מאפיית שוגר דדי, מערכת וואלה

עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד – שוגר דדי. אפיק גבאי
עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד – שוגר דדי

מצרכים למתכון

  • לכ-40 עוגיות:
  • 120 גרם חמאה חתוכה לקוביות
  • 50 גרם חמאת בוטנים – מומלץ להשתמש בחמאת הבוטנים של סקיפי במרקם צ'אנקי עם בוטנים גרוסים
  • 180 גרם (כוס פחות כף) סוכר
  • 50 גרם בוטנים קלויים גרוסים
  • חלמון מביצה אחת
  • 250 גרם קמח (מומלץ קמח עוגיות)
  • 2 גרם (1/2 כפית) אבקת אפייה
  • 50 גרם שוקולד צ'יפס מריר

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
  • 2. לקערה, מנפים את הקמח ואבקת האפייה ומניחים בצד.
  • 3. במיקסר עם וו מקצף, מקציפים את החמאה, חמאת הבוטנים והסוכר, עד קבלת עיסה במרקם חלק ובהיר.
  • 4. מוסיפים את החלמון והבוטנים הקצוצים, ממשיכים לערבב כ-10 שניות. מוסיפים את תערובת הקמח.
  • 5. מוסיפים את השוקולד ומערבבים רק עוד 10 שניות.
  • 6. במידה והבצק יבש מעט, ניתן להוסיף כ 2-3 כפיות מים קרים.
  • 7. מגלגלים את הבצק לנקניקים בקוטר 3 ס"מ ומצננים במקרר לפחות שעתיים.
  • 8. פורסים את "נקניק" הבצק לפרוסות בעובי 6-8 מ"מ.
  • 9. מסדרים על מגש אפייה עם נייר אפייה את העוגיות תוך שמירה על רווח של לפחות 1 ס"מ.
  • 10. אופים 10 -12 דקות עד השחמה קלה.
  • * יש לצנן את העוגיות לפני הגשה / אריזה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully