וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קאנאפס משמשים וגבינה

קאנאפס הוא נשנוש בין ערביים של גבינה ופירות שמונח על בצק יוגורט ומשלב את ניגוד הטעמים המספק הבא: גבינה צרפתית עזת טעם ופירות.

מתכון מאת: מירב שיינר-דנצ'נקו, מערכת וואלה

קנאפס. אפיק גבאי
קנאפס

מצרכים למתכון

  • ל-12 מנות אישיות:
  • לבצק:
  • 100 גר' קמח תופח (3/4 כוס)
  • 70 גר' סוכר (רבע כוס+2 כפות)
  • 40 גר' חמאה חתוכה לקוביות
  • 30 מ"ל יוגורט (3 כפות)
  • לטופינג:
  • 6 משמשים בשלים (ניתן להמיר בתאנים טריות ולצלות בדיוק באותו אופן)
  • תרסיס שמן בטעם חמאה
  • מעט סוכר
  • 12 עלי נענע טריים ויפים
  • 50 גרם גבינת קממבר (ניתן להמיר בברי. אם משתמשים ברוקפור ותרו על המשמשים/תאנים ושדכו פירות אדומים/אוכמניות/ שזיפים /נקטרינות)
  • חופן צנוברים קלויים (ניתן להמיר באגוזי לוז או בשקדים קלויים מלוחים קצוצים)

אופן ההכנה

  • 1. לתוך מעבד מזון מכניסים את כל חומרי הבצק, לפי סדר הופעתם, ומעבדים קלות עד לקבלת בצק חלק והומוגני.
  • 2. משטחים לצורת מלבן ועוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה לפחות.
  • 3. בינתיים חוצים את המשמשים ומניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה. מרססים במעט תרסיס שמן בטעם חמאה ומפזרים מעל המשמשים מעט סוכר. צולים בתנור כ-7 דקות בחום של 180 מעלות, עד שהמשמשים מתקרמלים יפה.
  • 4. מוציאים את הבצק מן המקרר, מפזרים קמח על משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעובי של 3-4 מ"מ. חותכים לקוביות בגודל 8x8 ס"מ ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. דוקרים קלות במרכז עם מזלג ואופים כ-12 דקות בחום של 175 מעלות.
  • 5. מוציאים את העוגיות מהתנור, מחכים 1-2 דקות וקורצים מהם פרחים (או כל צורה אחרת שאוהבים).
  • 6. חותכים את הקממבר לקוביות בגודל 3x3 ס"מ ומניחים על העוגיות. מעל מניחים עלה נענע ומעל את המשמש הצלוי.
  • 7. מפזרים מעל מעט צנוברים קלויים ומגישים עם כוס יין (רצוי לבן או מוסקט).

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully