קאנאפס משמשים וגבינה
קאנאפס הוא נשנוש בין ערביים של גבינה ופירות שמונח על בצק יוגורט ומשלב את ניגוד הטעמים המספק הבא: גבינה צרפתית עזת טעם ופירות.
מצרכים
- ל-12 מנות אישיות:
- לבצק:
- 100 גר' קמח תופח (3/4 כוס)
- 70 גר' סוכר (רבע כוס+2 כפות)
- 40 גר' חמאה חתוכה לקוביות
- 30 מ"ל יוגורט (3 כפות)
- לטופינג:
- 6 משמשים בשלים (ניתן להמיר בתאנים טריות ולצלות בדיוק באותו אופן)
- תרסיס שמן בטעם חמאה
- מעט סוכר
- 12 עלי נענע טריים ויפים
- 50 גרם גבינת קממבר (ניתן להמיר בברי. אם משתמשים ברוקפור ותרו על המשמשים/תאנים ושדכו פירות אדומים/אוכמניות/ שזיפים /נקטרינות)
- חופן צנוברים קלויים (ניתן להמיר באגוזי לוז או בשקדים קלויים מלוחים קצוצים)
אופן ההכנה
- 1. לתוך מעבד מזון מכניסים את כל חומרי הבצק, לפי סדר הופעתם, ומעבדים קלות עד לקבלת בצק חלק והומוגני.
- 2. משטחים לצורת מלבן ועוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה לפחות.
- 3. בינתיים חוצים את המשמשים ומניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה. מרססים במעט תרסיס שמן בטעם חמאה ומפזרים מעל המשמשים מעט סוכר. צולים בתנור כ-7 דקות בחום של 180 מעלות, עד שהמשמשים מתקרמלים יפה.
- 4. מוציאים את הבצק מן המקרר, מפזרים קמח על משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעובי של 3-4 מ"מ. חותכים לקוביות בגודל 8x8 ס"מ ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. דוקרים קלות במרכז עם מזלג ואופים כ-12 דקות בחום של 175 מעלות.
- 5. מוציאים את העוגיות מהתנור, מחכים 1-2 דקות וקורצים מהם פרחים (או כל צורה אחרת שאוהבים).
- 6. חותכים את הקממבר לקוביות בגודל 3x3 ס"מ ומניחים על העוגיות. מעל מניחים עלה נענע ומעל את המשמש הצלוי.
- 7. מפזרים מעל מעט צנוברים קלויים ומגישים עם כוס יין (רצוי לבן או מוסקט).