ספאס - מרק יוגורט ארמני
מרק יוגורט מהיר שמגישים חם בחורף ובקיץ אפשר להגיש צונן. נהוג לאכול בסוף היום כארוחת ערב קלה, בעיקר אחרי כמויות של בשר שנאכלו במהלך היום, והוא נחשב כמקל על תהליך העיכול
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות
- כוס חיטה עבה (לנמנעים מגלוטן - אפשר להמיר באותה כמות אורז)
- 1 ביצה
- ליטר וחצי יוגורט בקר רגיל 4-7 אחוז
- קורט מלח
- 1/2 ליטר מים
- להגשה
- צרור קטן של כוסברה
- צרור נענע קטן
- 50 גרם חמאה
אופן ההכנה
- 1. שוטפים את החיטה, מנקים ומשרים במים חמים ללילה. מסננים.
- 2. שוברים בתוך סיר ביצה ומערבבים ביחד עם החיטה. טורפים ביחד במטרפה.
- 3. מוסיפים מלח, יוגורט ומים ומתחילים לערבב עם כף. מערבבים ללא הרף במשך כעשר דקות עד שהתערובת מתחילה לרתוח.
- 4. מיד עם תחילת הרתיחה משאירים על האש חמש דקות.
- כשהחיטה רכה מספיק אפשר להסיר מהאש.
- 5. מוסיפים את הירק והחמאה, משהים להמסה מלאה. ומגישים.