וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קינוח גאטה ארמני

קינוח ארמני מתוק מאד שאוכלים באירועים מיוחדים כמו חתונות, כריסמס, ובכל שולחן חג ארמני ולרוב מוגש לצד כוס תה

מתכון מאת: רימה חצ'טריאן, מערכת וואלה

אוכל ארמני. צילום: זיו ריינשטיין, מערכת וואלה
אוכל ארמני/צילום: זיו ריינשטיין

מצרכים למתכון

  • ל-40-50 יחידות
  • לבצק
  • 250 גרם חמאה רכה
  • 7 כוסות קמח עם שמרים/קמח עם אבקת אפייה (ניתן למצוא בחנויות המתמחות)
  • 4 ביצים
  • 500 גרם שמנת חמוצה 15 אחוז
  • למילוי (חוריז)
  • 250 ג חמאה
  • 3 כוסות סוכר
  • 10 גרם סוכר וניל (שקית)
  • קמח רגיל
  • להברשה
  • חלמון

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים היטב קמחה וחמאה רכה.
  • 2. יוצרים עיגול במרכז התערובת ומוסיפים ביצים ושמנת חמוצה ומערבבים עד ליצירת בצק.
  • 3. מפרידים בקערה ל-4 כדורים. הבצק שנוצר מאוד עדין ולא דבק בגלל כמויות השומן הגבוהות. מניחים לשעתיים למנוחה בטמפרטורת החדר, מכוסה.
  • 4. פותחים עם מערוך כל עיגול בצק ליריעה גדולה בעובי דק עד לרמה שבה ניתן למתוח אותו עוד מבלי לקרוע. ברגע שהבצק נקרע -הוא כבר דק מדי.
  • 5. מערבבים את חומרי המילוי ומתחילים להוסיף מעט קמח. מוסיפים בכל פעם כמות קטנה וממשיכים לערבב עד שנוצר בצק במרקם חולי מאד.
  • 6. מניחים במרכז כל בצק רבע מהמילוי ומפזרים גם מעט בצדדים. מקפלים את השוליים פנימה בעובי של כשני סנטימטר ואז מתחילים לגלגל אותו מהצד הקרוב אליכם לרחוק, לצורה של רולדה. לאחר הגלגול עושים חורים עם המזלג בעדינות (הבצק מאוד עדין).
  • 7. עם סכין חדה חותכים את הרולדה למעוינים ומברישים מעל בחלמון.
  • 8. אופים בתנור שחומם ל-200 מעלות 10-13 דקות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully