וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קינוח פירות וקדאיף קיצי

פירות קיץ על מצע קדאיף קראנצ'י, שרצוי להגיש לצד קצפת או גלידה קרה ומרעננת

מתכון מאת: רות אוליבר, מערכת וואלה

פירות מוקפצים על מצע קדאיף. נמרוד סונדרס
פירות מוקפצים על מצע קדאיף

מצרכים למתכון

  • 6 מנות אישיות או תבנית מרובעת 20 ס"מ
  • לבסיס
  • 100 גרם חוטי קדאיף
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 1/4 כוס שמן זית
  • לפירות
  • 3 כפות סוכר
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 מנגו חתוך לרצועות עבות
  • 3 שזיפים חצויים וחתוכים לחתיכת עבות
  • 2 מישמשים חתוכים לרבעים
  • לקצפת
  • 1 שמנת מתוקה
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • להגשה
  • עלי נענע קטנים או גדולים (לא לוותר על הנענע)
  • סירופ מייפל/דבש/סילאן

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל180 מעלות. מכינים את הבסיס: מערבבים יחד את הקדאיף, אבקת סוכר ושמן עד שכל הקדאיף מצופה.
  • 2. מרפדים את תחתית התבנית, (או התבניות) אופים כ20 – 25 דקות או עד שמזהיב ואפוי, היטב מקררים.
  • 3. מכינים את הפירות: מחממים יחד על האש שמן וסוכר עד שהסוכר מתחיל להתקרמל. מוסיפים פירות (בזהירות), ממתינים דקה, מקפיצים שתיים עד שלוש דקות, רק עד שהפירות יתחממו וויקבלו זיגוג של סוכר וקרמל, לא עד שיתרככו.
  • 4. מכינים קצפת : מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר ווניל, עד לקבלת מרקם יציב.
  • 5. מרכיבים את המנה: מסדרים את הפירות על מצע הקדאיף, מפזרים מעל עלי נענע, מעל שמים קצפת בעזרת כף ומטפטפים/ מזרזפים סירופ מייפל ומגישים מיד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully