וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

גאלט שזיפים וקרם פקאן

נעמה נויהאוז מכינה עוגה כפרית גסה ופשוטה במילוי קרם פקאנים מענג, שנפלא לשבץ אותו גם בעוגות שמרים

מתכון מאת: נעמה נויהאוז, מערכת וואלה

עוגת גאלט שזיפים. נמרוד סונדרס
עוגת גאלט שזיפים

מצרכים למתכון

  • ל-2 גאלטים
  • בצק
  • לבצק פריך פקאן
  • 280 גר קמח (2 כוסות)
  • 120 גר סוכר חום כהה (1/2 כוס)
  • 1/4 כפית מלח
  • 30 גר פקאנים טחונים (3 כפות)
  • 150 גר חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 2 ביצים L טרופות
  • 1 כפית קליפת לימון או תפוז מגוררת
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • לקרם הפקאנים (הקרם נפלא גם למילוי עוגות שמרים)
  • 120 גר אבקת סוכר (1 כוס)
  • 1/4 כפית מלח
  • 20 גר קורנפלור (2 כפות)
  • 200 גר פקאנים טחונים
  • 1 כפית קליפת לימון או תפוז מגוררת
  • 1/4 כפית קינמון (לא חובה כמובן)
  • 100 גר חמאה חתוכה לקוביות
  • 2 ביצים L טרופות
  • 15 גר סירופ מייפל (1 כף)
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • שזיפים:
  • 10 שזיפים שטופים, חתוכים לשמיניות
  • להגשה (אופציונלי)
  • אבקת סוכר
  • גלידה

אופן ההכנה

  • 1. בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבבים קמח, סוכר, מלח, פקאנים. מערבבים מספר שניות.
  • 2. עוצרים, מוסיפים את החמאה ומעבדים כשתי דקות עד להיווצרות פירורים.
  • 3. עוצרים, מוסיפים את הביצים, קליפה מגורדת ווניל. מעבדים רק עד להיווצרות בצק, לא יותר מדקה.
  • 4. מוציאים מהמיקסר, מחלקים לשניים, פוחסים לדיסקית עבה (כמו פיתה), עוטפים בניילון נצמד ולמכניסים מקרר לשעה לפחות. ניתן כמובן להכין מראש ואפילו להקפיא, רק לאפשר הפשרה איטית במקרר.
  • 5. מכינים את קרם הפקאנים: במעבד מזון עם להב מתכת שמים חומרים יבשים: אבקת סוכר, מלח, קורנפלור, פקאנים, קינמון וקליפה מגוררת.
  • 6. מערבבים מספר שניות, עוצרים ומוסיפים את החמאה. מעבדים עד להיווצרות משחה אחידה. תוך כדי ערבול מוסיפים בהדרגה את הביצים הטרופות עם המייפל והווניל עד להטמעה מוחלטת ולקבלת קרם חלק ואחיד. מניחים במקרר לחצי שעה.
  • 7. על גבי נייר אפייה מרדדים את הבצק לעיגול בעובי של כחצי ס"מ (אין צורך לדייק זה יופיו של הגאלט).
  • 8. משאירים שוליים רחבים של כ-10 ס"מ מסביב ומשטחים מחצית מהקרם במרכזו של עיגול הבצק. עורמים מחצית מכמות השזיפים על כל גאלט.
  • 9. מקפלים את שולי הבצק כלפי המרכז בקיפולים גסים, משאירים פתח עגול ורחב כשהשזיפים נותרים גלויים. אופים בחום של 175 מעלות כחצי שעה עד להזהבת הבצק ולריכוך השזיפים. קרם הפקאנים ישאר רך במרכז הגאלט, הוא יתייצב עם קירורו. ניתן לזרות מעט אבקת סוכר על המאפה ולהגיש חם בלווי גלידה או בטמפרטורת חדר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully