- 1. בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבבים קמח, סוכר, מלח, פקאנים. מערבבים מספר שניות.
-
- 2. עוצרים, מוסיפים את החמאה ומעבדים כשתי דקות עד להיווצרות פירורים.
-
- 3. עוצרים, מוסיפים את הביצים, קליפה מגורדת ווניל. מעבדים רק עד להיווצרות בצק, לא יותר מדקה.
-
- 4. מוציאים מהמיקסר, מחלקים לשניים, פוחסים לדיסקית עבה (כמו פיתה), עוטפים בניילון נצמד ולמכניסים מקרר לשעה לפחות. ניתן כמובן להכין מראש ואפילו להקפיא, רק לאפשר הפשרה איטית במקרר.
-
- 5. מכינים את קרם הפקאנים: במעבד מזון עם להב מתכת שמים חומרים יבשים: אבקת סוכר, מלח, קורנפלור, פקאנים, קינמון וקליפה מגוררת.
-
- 6. מערבבים מספר שניות, עוצרים ומוסיפים את החמאה. מעבדים עד להיווצרות משחה אחידה. תוך כדי ערבול מוסיפים בהדרגה את הביצים הטרופות עם המייפל והווניל עד להטמעה מוחלטת ולקבלת קרם חלק ואחיד. מניחים במקרר לחצי שעה.
-
- 7. על גבי נייר אפייה מרדדים את הבצק לעיגול בעובי של כחצי ס"מ (אין צורך לדייק זה יופיו של הגאלט).
-
- 8. משאירים שוליים רחבים של כ-10 ס"מ מסביב ומשטחים מחצית מהקרם במרכזו של עיגול הבצק. עורמים מחצית מכמות השזיפים על כל גאלט.
-
- 9. מקפלים את שולי הבצק כלפי המרכז בקיפולים גסים, משאירים פתח עגול ורחב כשהשזיפים נותרים גלויים. אופים בחום של 175 מעלות כחצי שעה עד להזהבת הבצק ולריכוך השזיפים. קרם הפקאנים ישאר רך במרכז הגאלט, הוא יתייצב עם קירורו. ניתן לזרות מעט אבקת סוכר על המאפה ולהגיש חם בלווי גלידה או בטמפרטורת חדר.