וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לחם בולו צפון אפריקאי

לחם בולו חגיגי צפון אפריקאי שמחכים לו כל השנה ומגישים בתקופת ראש השנה וביום כיפור לשבירת הצום

מתכון מאת: רות אוליבר, מערכת וואלה

לחם של רות אוליבר. נמרוד סונדרס
לחם של רות אוליבר

מצרכים למתכון

  • ל2-3 כיכרות
  • 1/2 קילו קמח
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 כף זרעי שומר
  • 1 כף שושמשום לבן/שחור
  • 15 גרם שמרים יבשים (או 25 גרם שמרים טריים)
  • 2 ביצים
  • 1/3 כוס שמן
  • גרדה מלימון שלם
  • 1/2 כוס מים (שמים בהדרגה)
  • 100 גרם צימוקים
  • 50 גרם אגוזי מלך קצוצים
  • למריחה
  • חלמון
  • 2 כפות מים
  • שומשום לבן/שחור

אופן ההכנה

  • 1. בקערת מיקסר שמים את כל החומרים למעט המים.
  • 2. מפעילים במהירות איטית ומוסיפים מים תוך כדי, ממשיכים ללוש עוד כ8 דקות עד לקבלת בצק רך ואחיד.
  • 3. מכסים ומניחים להתפחה עד הכפלת הנפח (כשעה).
  • 4. מחלקים את הבצק ל-2 או למספר הכיכרות הרצוי (ניתן להכין ממנו גם לחמניות קטנות). לשים ומעצבים לכיכרות מוארכים. מסדרים ברווחים על תבניות מרופדת בניר אפייה ומתפיחים להכפלת הנפח כחצי שעה.
  • 5. מחממים תנור ל180 מעלות. בקערית טורפים ביצה עם מים, ומברישים את הכיכרות או את הלחמניות. מפזרים שומשום. אופים כ-30 דקות, עד לקבלת גוון חום זהוב.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully