לחם בולו צפון אפריקאי
לחם בולו חגיגי צפון אפריקאי שמחכים לו כל השנה ומגישים בתקופת ראש השנה וביום כיפור לשבירת הצום
מצרכים
- ל2-3 כיכרות
- 1/2 קילו קמח
- 1/2 כוס סוכר
- 1 כף זרעי שומר
- 1 כף שושמשום לבן/שחור
- 15 גרם שמרים יבשים (או 25 גרם שמרים טריים)
- 2 ביצים
- 1/3 כוס שמן
- גרדה מלימון שלם
- 1/2 כוס מים (שמים בהדרגה)
- 100 גרם צימוקים
- 50 גרם אגוזי מלך קצוצים
- למריחה
- חלמון
- 2 כפות מים
- שומשום לבן/שחור
אופן ההכנה
- 1. בקערת מיקסר שמים את כל החומרים למעט המים.
- 2. מפעילים במהירות איטית ומוסיפים מים תוך כדי, ממשיכים ללוש עוד כ8 דקות עד לקבלת בצק רך ואחיד.
- 3. מכסים ומניחים להתפחה עד הכפלת הנפח (כשעה).
- 4. מחלקים את הבצק ל-2 או למספר הכיכרות הרצוי (ניתן להכין ממנו גם לחמניות קטנות). לשים ומעצבים לכיכרות מוארכים. מסדרים ברווחים על תבניות מרופדת בניר אפייה ומתפיחים להכפלת הנפח כחצי שעה.
- 5. מחממים תנור ל180 מעלות. בקערית טורפים ביצה עם מים, ומברישים את הכיכרות או את הלחמניות. מפזרים שומשום. אופים כ-30 דקות, עד לקבלת גוון חום זהוב.