פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מתכונים חמים

      לחם בולו צפון אפריקאי

      לחם בולו חגיגי צפון אפריקאי שמחכים לו כל השנה ומגישים בתקופת ראש השנה וביום כיפור לשבירת הצום

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      לחם של רות אוליבר (נמרוד סונדרס)
      לחם של רות אוליבר (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • ל2-3 כיכרות
      • 1/2 קילו קמח
      • 1/2 כוס סוכר
      • 1 כף זרעי שומר
      • 1 כף שושמשום לבן/שחור
      • 15 גרם שמרים יבשים (או 25 גרם שמרים טריים)
      • 2 ביצים
      • 1/3 כוס שמן
      • גרדה מלימון שלם
      • 1/2 כוס מים (שמים בהדרגה)
      • 100 גרם צימוקים
      • 50 גרם אגוזי מלך קצוצים
      • למריחה
      • חלמון
      • 2 כפות מים
      • שומשום לבן/שחור

      אופן ההכנה

      • 1. בקערת מיקסר שמים את כל החומרים למעט המים.
      • 2. מפעילים במהירות איטית ומוסיפים מים תוך כדי, ממשיכים ללוש עוד כ8 דקות עד לקבלת בצק רך ואחיד.
      • 3. מכסים ומניחים להתפחה עד הכפלת הנפח (כשעה).
      • 4. מחלקים את הבצק ל-2 או למספר הכיכרות הרצוי (ניתן להכין ממנו גם לחמניות קטנות). לשים ומעצבים לכיכרות מוארכים. מסדרים ברווחים על תבניות מרופדת בניר אפייה ומתפיחים להכפלת הנפח כחצי שעה.
      • 5. מחממים תנור ל180 מעלות. בקערית טורפים ביצה עם מים, ומברישים את הכיכרות או את הלחמניות. מפזרים שומשום. אופים כ-30 דקות, עד לקבלת גוון חום זהוב.

      עוד מתכוני מאפים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -